al
Aktuelna putovanja sa Relax Tours-om 2020. godine

Turizam i gastro

Aktuelna putovanja sa Relax Tours-om 2020. godine

20.02.2020 12:39:12 / Izvor: Akta.ba

Nakon duge hladne zime i Novogodišnjih putovanja koje su uspješno realizovali, iz Relax Tours-a su za Vas pripremili pregršt novih ponuda sa kojima će Vas uvesti u proljeće 2020. te dugo, toplo ljeto. Oman, Andaluzija su  avio aranžmani na koje Vas vode u martu mjesecu. Za vas su pripremili i bus putovanja koja uključuju Ljubljanu, Trst i Bled sa neizostavnom šoping turom za 1.mart- Dan Nezavisnosti te bus turu- Crnomorsko primorje za 8. Mart - dan žena.

Za dan žena su pripremili i nekoliko aktuelni avio aranžmana, među kojima je jedinstveni Rim i neponovljivi Istanbul.

Ne  propustite ni ove godine Relax Tours ljetnu ponudu za Hurghadu -  ljetujte ponovo zajedno u Egiptu, te ponudu za ljeto u Turskoj. Ukoliko se ipak odlučite ljetovati u regionu, za vas su spremili ponude na  Jadranu te specijalnu ponudu hotel Alem- Baško Polje. 

Umra hodočasće u Meku, polasci su zagrantovani svaki mjesec. Ukoliko  planirate individulano putovanje, za vas Relax Tours obezbjeđuje avio karte za sve destinacije

Proljeće 2020.

OMAN - PRVI PUT IZ SARAJEVA

01.03- 08.03.2020.
Cijena od 2580 KM

Oman, zemlja prirodnih ljepota, iznimno zanimljiva, predstavlja pustolovinu u arapski svijet…Ljepotica arapskog poluotoka, kako često zovu Oman, sadrži mnoge pokrajine koje nas ostave bez riječi. To nije samo beskonačna pustinja - Oman je i zemlja gorá, dubokih tjesnaca i kanjona, plodnih dolina i oaza te plaža koje oduzimaju dah. Taj, još neotkriveni biser Arapskog poluotoka, upravo zove na istraživanje.

LJUBLJANA + TRST + BLED - 1. MART, DAN NEZAVISNOSTI

28.02.-02.03.2020.
Cijena od 249 KM

Ljubljana se smatra jednim od najstarijih i najlepših gradova centralne Europe. Osnovali su je Rimljani kao svoju koloniju u I vijeku prije naše ere. Tada se zvala Emona. Naselje se veoma brzo urbanizovalo  zahvaljujući svom geografskom položaju između Alpa na sjeveru, Panonske nizije na istoku i Jadranskog mora na zapadu. Na ovom putovanju iskoristite priliku da posjetite i Trst. Trst je vrlo zanimljiv grad s brojnim zanimljivim znamenitostima.
Bled - Ledenjačko jezero, okruženo moćnim planinama, usred kojeg se smjestio otočić s crkvom i nad kojim se na stijeni kao čuvar nadvio dvorac, slika su koja ostaje u pamćenju. Slovenci su s pravom ponosni na Bled, a zanimljivo je da je spomenuti otočić ujedno i jedini pravi slovenski otok!

CRNOMORSKO PRIMORJE - 8. MART

07.03. – 08.03.2020.
Cijena od 149 KM

Pored prirodnih ljepota koje se ogledaju kroz uvale, ostrva i plaže Budva obiluje i historijskim spomenicima. Ovaj primorski grad u Crnoj Gori se često naziva "Crnogorski Miami", jer su je kao popularno turističko odredište s ekskluzivnim mjestima poput Miločera i Svetog Stefana, posjećivale razne poznate i slavne osobe. Stari Grad leži na malom poluostrvu i predstavlja riznicu kulturne baštine.

Jedna od najpoznatijih crnogorskih znamenitosti je Bokokotorski zaljev, dužine više od 20 kilometara. Riječ je o najvećem jadranskom zaljevu između Crne Gore i Hrvatske i često se naziva najjužnijim europskim fjordom. Stari grad u Kotoru je skriven u zabačenom kutku Bokokotorskog zaljeva, osnovan je prije vremena Homera, a duh starine i danas je snažno prisutan.

Osjetite posebnu atmosferu  u Herceg Novom za vrijeme praznika mimoze kada na plažama, domaćice prže sardele, koje uz parče hljeba i čašu gemišta daju svakom prolazniku koji im zatraži, šetalište tada vrvi od ljudi, koji se dive ovom prelijepom cvijetu i uživaju u njemu…

ANDALUZIJA + ISTANBUL - 8. MART

06.03-15.03 2020.
Cijena od 1399 KM

Ostvarite snove i krenite sa nama na nezaboravnu turu u Andaluziju…Upoznajte prostor na kojem su nastali flamenko i korida, a rođeni ili živjeli, stvarali i u vječnost otišli Seneka, Izabela, Fernando, Kolumbo, Picaso, Lorka... Prepustite se ritmu gitare, ukusu šerija i sangrije, zavodljivoj umjetnosti tapasa i utopite se u atmosferu zemlje jedinstvenog duha, temperamentnog i sjetnog, strasnog i ponosnog… dozvolite da vas Andaluzija očara!!!

RIM - 8. MART - DIREKTAN LET IZ SARAJEVA - FLY BOSNIA

05.03.-09.03.2020.
Cijena od 859 KM

Toliko zanimljivih i uzbudljivih stvari ima rijetko koja druga zemlja kao ITALIJA. Ovdje su živjele i umrle dvije cijele civilizacije, rimska i renesansna, ostavivši veličanstvene tragove. Glavni grad RIM nije ni grad na sedam brežuljaka, ni grad u koji na razumljiv način vode svi putevi, nego metropola za čije bi upoznavanje trebalo najmanje mjesec dana. To je grad čudesnih i lijepih kontrasta. A sunce se pobrinulo da učini Talijane nešto vedrijima od svojih susjeda. kada na sve dobijete odgovor: “lako ćemo” – onda znate zasigurno: Vi ste u Rimu.

ISTANBUL - 8.MART; ISTANBUL U APRILU - FESTIVAL LALA 

04.03.-08.03.2020.;

09.04.-12.04.2020.;
Cijena od 499 KM

Krenite na uzbudljivo putovanje u Istanbul, grad na dva kontinenta sa oko 14 miliona stanovnika, nasljednik raskošnog Carigrada. Najljepše džamije Islama, najvrijednije crkve Bizanta, kolosalne sultanske palače i najveći svjetski bazari. Treba li više superlativa da poželite otputovati u Istanbul?

UMRA

Umra je hodočašće u Meku koje obavljaju Muslimani i može biti obavljeno u bilo koje doba godine. Na Arapskom UMRA znači "posjetiti sveto mjesto". Kao tehnički termin korišten u Šerijatu, Umra znači obaviti Tavaf oko Kabe i Saja između Safe i Merve, nakon oblačenja Ihrama, koji se treba obaviti u Mikat – ima.  

Polasci:

09.03.2020

11.03.2020

18.04.2020

Za sve dodatne informacije kontaktirajete Relax Tours na: 033/263330; 033/270060; 063/771442

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro