Bh Telecom donirao ultra start pakete učenicima koji nemaju pristup internetu

Filantropi

Bh Telecom donirao ultra start pakete učenicima koji nemaju pristup internetu

10.04.2020 14:38:48 / Izvor: Akta.ba

Školske klupe u OŠ “Ahmet Hromadžić”, kao i u ostalim školama u BiH zamjenjuje nastava na daljinu. Trenutno oko 700 učenika na području USK nije u mogućnosti pratiti online nastavu.

Što se tiče OŠ “Ahmet Hromadžić” takvih učenika je 31 na spisku.

Međutim, donacija Bh Telecoma za 22 učenika omogućila je pristup internetu, te na taj način i redovno praćenje nastave, s tim da 9 učenika nema nikakvog uređaja, laptopa ili mobitela pomoću kojeg bi mogli aktivirati ovaj paket, a koji će im se aktivirati po nabavci informatičke opreme.

Direktorica Mujesira Kavaz zahvalna je BH Telecomu na ovoj velikodušnoj donaciji i svima koji pomažu djeci OŠ “Ahmet Hromadžić” da prebrode ovu situaciju i da se redovno uključe u nastavni proces.

Isto tako, naglasila je da 700 MG interneta, koji će učenici svakog radnog dana dobijati, isključivo trebaju koristiti u svrhu nastave.

Uz podjelu ovih paketa, koji će se organizovati u saradnji lokalnog Kriznog štaba, roditelji će dobiti uputstvo za aktivaciju. U uputstvu će se naći brojevi koje je potrebno pozvati kako bi se navedeni internet aktivirao, odnosno,ovo povezivanje je potrebno što prije obaviti, jer dok je broj neaktivan, internet se ne može dodijeliti.

Direktorica je u svojoj izjavi istakla da su i neki pojedinci iz naše lokalne zajednice, koji žele ostati anonimni, donirali uređaje, u vidu laptopa i mobitela, upravo kako bi se napokon svi učenici uključili u proces nastave.

Ovim putem molimo sve građane Bosanskog Petrovca koji imaju neki uređaj, koji im nije potreban, a da je u funkciji i može poslužiti za instaliranje ZOOM aplikacije da nam se jave, kako bismo isti uručili djeci koja su u potrebi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi