Dizani mafini s Poli salamom
Dizani mafini s Poli salamom odlični kao predjelo, snack ili lagana večera
Mafini ne moraju biti samo slatki. Probajte ih i pripremite slane: dizane mafine s Poli salamom i začinskim biljem. Odlični kao predjelo, snack ili lagana večera.
Sastojci:
- 20 dg Poli salame
- 50 dg bijelog brašna
- 1 jogurt
- 1 paketić suhog kvasca
- 1,2 dl mlijeka
- 3 kašike ulja
- malo soli
- začinsko bilje po želji (bosiljak, ružmarin, mažuran, origano)
- jaje za premazivanje
Od brašna, mlakog mlijeka, jogurta, suhog kvasca, ulja i soli zamijesite srednje gusto tijesto. Dodajte mu na kockice narezanu Poli salamu i začinsko bilje i ostavite da se diže. Dignuto tijesto promijesite, podijelite na 24 jednaka dijela, oblikujte kuglice, stavite ih u papirnate korpice za mafine, pa u pekač.
Ostavite tijesto da se diže još 10-15 minuta (dok se količina tijesta ne udvostruči). Dignute mafine premažite umućenim jajetom i pecite u pećnici na 180°C 20 minuta.
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.