Dizani mafini s Poli salamom

20.08.2018 14:13:58
Dizani mafini s Poli salamom

Dizani mafini s Poli salamom odlični kao predjelo, snack ili lagana večera

Mafini ne moraju biti samo slatki. Probajte ih i pripremite slane: dizane mafine s Poli salamom i začinskim biljem. Odlični kao predjelo, snack ili lagana večera.

Sastojci:

  1. 20 dg Poli salame
  2. 50 dg bijelog brašna
  3. 1 jogurt
  4. 1 paketić suhog kvasca
  5. 1,2 dl mlijeka
  6. 3 kašike ulja
  7. malo soli
  8. začinsko bilje po želji (bosiljak, ružmarin, mažuran, origano)
  9. jaje za premazivanje

Od brašna, mlakog mlijeka, jogurta, suhog kvasca, ulja i soli zamijesite srednje gusto tijesto. Dodajte mu na kockice narezanu Poli salamu i začinsko bilje i ostavite da se diže. Dignuto tijesto promijesite, podijelite na 24 jednaka dijela, oblikujte kuglice, stavite ih u papirnate korpice za mafine, pa u pekač.

Ostavite tijesto da se diže još 10-15 minuta (dok se količina tijesta ne udvostruči). Dignute mafine premažite umućenim jajetom i pecite u pećnici na 180°C 20 minuta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana