al
Institut SIK učestvovao u akciji opremanja Atletske sale

Filantropi

Institut SIK učestvovao u akciji opremanja Atletske sale

23.02.2019 08:48:05 / Izvor: Akta.ba

"Poznato je da BiH ima velikih problema sa sportskom infrastrukturom, i to je jedan od velikih razloga slabog i sporog progresa našeg sporta", ističu iz Atletskog Kluba Novi Grad Sarajevo.

Klubovi, na razne načine pokušavaju riješiti te probleme i tako veliku energiju ulažu u traženju boljih uslova za treniranje, iznajmljuju i improvizuju potrebna sportska borilišta, idu u druge države da bi obezbijedili  trening/nastup na oficijalnom borilištu, i niz drugih načina sa željom da se postigne jedan cilj, a to je bolji profesionalni rezultat.

"U našoj želji da obezbijedimo bolje uslove za naše atletičare/ke, uspjeli smo da iskordiniramo sa YEP-om, Općinom Novi Grad Sarajevo i klubskim resursima, renoviranje i prilagođavanje jednog objekta u Centru safet Zajko u Atletsku salu. Ovim poduhvatom dobijamo bolje uslove za treniranje u zimskom periodu, jer isti omogućuje treniranje sprinta na 50m, bacanje kugle, skoka u vis i niz rugih atletskih trenažnih procesa. U bliskoj budućnosti imamo plan da i uradimo jamu za skok u dalj. Pored navedenih disciplina, ovom salom bit će omogućeni treninzi za djecu, s čim smo dosad imali problem u zimskom periodu, jer zbog hladnoće i padavina veliki broj djece i mladih je odustajao od treninga i tako smo gubili kontinuitet u radu, samim tim i progres", poručuju iz AK Novi Grad Sarajevo

U akciji opremanja Atletske sale učestvovao je i Institut za saobraćaj i komunikacije Sarajevo te svojom donacijom pomogao da se opremi atletska sala.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi