al
Mart u Crnoj Gori sa Relax Tours-om

Turizam i gastro

Mart u Crnoj Gori sa Relax Tours-om

21.01.2021 13:03:56 / Izvor: Akta.ba

BUDVA + Kotor + Sv. Stefan

Termin putovanja: 

05.03. – 07.03.2021.

3 dana – 2 noćenje

Prijevoz: Autobus

Pored prirodnih ljepota koje se ogledaju kroz uvale, ostrva i plaže Budva obiluje i historijskim spomenicima. Ovaj primorski grad u Crnoj Gori se često naziva “Crnogorski Miami”, jer su je kao popularno turističko odredište s ekskluzivnim mjestima poput Miločera i Svetog Stefana, posjećivale razne poznate i slavne osobe. Stari Grad leži na malom poluostrvu i predstavlja riznicu kulturne baštine.

Cijena aranžmana po osobi na bazi  20 i 30 putnika: 

Hotel

Cijena 20  - 25 osoba

Cijena 26 - 30  osoba

Hotel  4* Noćenje sa doručkom

219 KM

189 KM

Doplata u slučaju manjeg broja od 20 prijavljenih putnika, 60 KM

 

Aranžman uključuje:                                                                                               

* Prijevoz modernim turističkim autobusom                                                                         

* Pratioca putovanja iz Relax Tours-a                                                                      

* Smještaj u 1/2 i 1/3 sobama na bazi noćenja sa doručkom u hotelu 4*               

* Troškove organizacije putovanja                                                                          

* Uključen prijevoz trajektom

 

 Aranžman ne uključuje:

* Bilo koje druge troškove koji nisu navedeni      

* PZO

* Boravišna taksa 1,5 Eur po osobi, po noći      

 *Obilazak Kotora,Budve sa licenciranim lokalnim vodičem

        

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

I DAN / 05.03.2021. / SARAJEVO – TREBINJE – BUDVA     

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u jutarnjim satima 04:00h. Vožnja kroz Hercegovinu, sa pauzom u Trebinju te nastavak putovanja za Crnu Goru. Dolazak u Kamenare, vožnja trajektom u trajanju od ca 10 minuta do Lepetane i nastavak putovanja prema Budvi. Dolazak u Budvu u posljepodnevnim satima, smještaj grupe. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

II DAN / 06.03.2021./ BUDVA (KOTOR, Sv. STEFAN)

Doručak. Nakon doručka. Slobodne aktivnosti ili fakultativni obilazak Budve i Kotora uz pratnju lokalnog vodiča (Razgled Budve. Šetnja starom gradskom jezgrom uz pratnju lokalnog vodiča, oblizak Venecijanskih zidina starog grada, Kaštela, plaže Mogren. Polazak prema Kotoru, uz foto stop u Sv. Stefanu. Dolazak u srednjevijekovni mediteranski gradić Kotor, koji se od 1979. nalazi na UNESCO-vom popisu zaštićene svjetske kulturne baštine. Obilazak Kotora uz pratnju lokalnog vodiča, najljepšeg fjorda na Jadranskom moru (Starog grada u Kotoru, Katedrale sv. Tripuna, Napoleonovog pozorišta. Slobodno vrijeme u Kotoru. Povratak prema Budvi. Noćenje.

III DAN / 07.03.2020./ BUDVA – MOSTAR –  SARAJEVO

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U poslijepodnevnim satima ( 15:00h) polazak za Sarajevo    uz pauzu u Mostaru te pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima.

 

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 20. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.

Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS.

Storniranje putovanja: Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 - 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:
●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 20 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro