al

Filantropi

Načelnik Efendić posjetio Udruženje "Oaza"

07.11.2018 13:59:58 / Izvor: Akta.ba

U ponedjeljak, 5. novembra, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i pomoćnik načelnika za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo Tajib Delalić posjetili su Udruženje "Oaza" za podršku osobama s intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo, koje od 2005. godine djeluje na području općine Novi Grad Sarajevo.

Sa izvršnim direktorom Udruženja Arminom Smajlovićem i Midhatom Karahmetom, predsjednikom Upravnog odbora Udruženja razgovarali su o radu i djelovanju Udruženja, te su obišli prostorije dnevnog centra, u kojima se svakodnevno realiziraju različite kreativne radionice.

Posjeta je bila i prilika za druženje sa korisnicima, koji kroz osam različitih radionica izrađuju ramove za slike, sapune, svijeće, čestitke, raznovrsne keramičke predmete i sl.

Ovom prilikom domaćini su zahvalili predstavnicima Općine Novi Grad na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i velikoj podršci koju ova lokalna zajednica pruža radu sa osobama sa intelektualnim teškoćama. Istaknuto je da Općina Novi Grad već niz godina podržava sve projekte koje Udruženje "Oaza" provodi.

"Općina Novi Grad je pozitivan primjer jedne lokalne zajednice koja vodi računa o brizi osoba sa intelektualnim teškoćama i jedna je od prvih lokalnih zajednica koja je prepoznala značaj rada sa osobama sa invaliditetom", kazao je direktor Smajlović, koji je istakao odličnu saradnju i sa JP "Lokom", koje upravlja sportskim objektima u vlasništvu Općine Novi Grad.

Prilikom posjete razgovarano je i o programskim sportskim aktivnostima. Istaknuta je važnost projekta "Sportske igre Oaze", a koji se već nekoliko godina realizira u sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu i okuplja veliki broj osoba sa poteškoćama u razvoju iz BiH i zemalja regiona. "Sportske igre Oaze" promoviraju mogućnosti i sposobnosti osoba s invaliditetom generalno, njihova prava na život, bavljenje rekreacijom i druga prava sadržana u UN konvenciji čiji je potpisnik Bosna i Hercegovina.

Nakon druženja načelnik Efendić je korisnike obradovao sa prigodnim poklonima koje je obezbijedila Općina Novi Grad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi