World Vision BiH Novogodišnji paketići za ranjivu djecu

01.12.2021 09:12:57
kupi poklon novogodišnji paketić world vision

World Vision BiH provodi mnoge radosne trenutke, ali i one bolne i pune izazova, sa više od 20 000 djece u 35 zajednica.

World Vision BiH provodi mnoge radosne trenutke, ali i one bolne i pune izazova, sa više od 20 000 djece u 35 zajednica. Pored sveobuhvatnog programa za unapređenje njihovih života, svjesni smo intimne želje svakog djeteta da bar na praznike ne bude uskraćeno za radost koju darivanjem osjete druga djeca.

Stoga, u susret novogodišnjim praznicima, World Vision BiH pokreće kampanju darivanja ranjive djece u BiH i poziva građane na kupovinu novogodišnjih paketića za naše najmlađe.

Svjesni smo značenja novogodišnjeg paketića i radosti koje donosi svakom djetetu, ali, također, znamo da nisu svi roditelji u mogućnosti obradovati svoje dijete na ovaj način.

Naše dugogodišnje prisustvo na terenu i rad u nerazvijenim zajednicama nam daje jasnu sliku o socio-ekonomskom statusu porodica bez redovnih primanja – blizu 130 000 djece u BiH je ranjivo, što znači da nemaju osnovne životne potrepštine, redovne obroke, adekvatnu odjeću, te im nedostaju uslovi za obrazovanje i izgradnju vještina. Ova djeca neće primiti paketić, niti će doživjeti trenutke radosti koje donosi novogodišnje darivanje. Zajedno ovo možemo promijeniti.

Pomozite nam da ih darujemo i kreiramo male trenutke radosti u njihovim životima!

Zajedno sa našim predanim partnerima planiramo otići i korak dalje i gdje nam epidemiološka situacija dozvoli, organizirati prigodnu, sadržajno bogatu proslavu, i dječake i djevojčice potaći da osmisle male i velike ciljeve za period pred njima.

Cijena paketića za jedno dijete je 20 KM, a u njima će se naći djeci omiljene igračke, novogodišnji ukrasi, grickalice i slatkiši.

Kontaktirajte nas i pomozite nam da ostvarimo cilj i poklonimo radost što većem broju ranjive djece u BiH.

KONTAKT:

World Vision BiH

Zvornička 9, 71000 Sarajevo, BiH;

e-mail: marketing_bih@wvi.org

telefon: 063 776 707

Direktne donacije možete uplatiti i direktno na žiro-račun:

Uplate iz BiH:

WORLD VISION INTERNATIONAL

Transakcijski račun: 1610000000000011

Broj računa – BAM

Partija koja se upisuje u svrhu plaćanja: 030001416-4

Banka: Raiffeisen bank dd Bosna i Hercegovina

Uplate iz inostranstva:

WORLD VISION INTERNATIONAL

SWIFT number: RZBABA2S,

IBAN: BA391611000001574756

Banka: Raiffeisen bank dd Bosna i Hercegovina,

te putem web stranice www.worldvision.ba

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi