al

Filantropi

Služba civilne zaštite Općine Novi Grad penzionerima podijelila zaštitne maske

07.04.2020 08:44:32 / Izvor: Akta.ba

Građani stariji od 65 godina jučer su prvi put, nakon petnaest dana boravka u svojim domovima izašli po svoje penzije i da obave kupovinu neophodnih lijekova i drugih potrepština.

Većina ih je osim banaka i apoteka posjetila neke od tržnih centara, gdje su obavili kupovinu. Služba Civilne zaštite Općine Novi Grad putem povjerenika u mjesnim zajednicama, podijelila je oko 3.500 zaštitnih maski penzionerima koji su se tokom prijepodnevnih sati zatekli na Bulevaru branilaca Dobrinje, zatim na Alipašinom Polju u A i B fazi, kod TC na Otoci, te u Boljakovom i Buća Potoku.

To je još jedna u nizu mjera koje se provode u cilju preveniranja širenja koronavirusa i zaštite zdravlja najosjetljivije kategorije stanovništva općine Novi Grad.

Podsjećamo, prema odluci Federalnog štaba civilne zaštite, od ponedjeljka (6. aprila) do petka (10. aprila) osobama iznad 65 godina, odnosno penzionerima omogućeno je da u vremenskom periodu od 8 do 12 sati odu po penzije i obave druge neophodne poslove kao što su kupovina namirnica, odlazak u apoteku i itd.

Zbog opasnosti od širenja koronavirusa i zaštite najosjetljivije kategorije stanovništva, prethodno je 20. marta ovaj Štab donio naredbu kojom se zabranjuje kretanje osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području federacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi