17.000 KM za izgradnju fudbalskog stadiona Faletići

23.12.2016. 13:08 / Izvor: Akta.ba
17.000 KM za izgradnju fudbalskog stadiona Faletići

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za realizaciju projekta.

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za realizaciju projekta „Izgradnja fudbalskog terena Faletići“. Riječ je o projektu kojim je Općina Stari Grad, posredstvom Sektora za lokalni razvoj, aplicirala na javni poziv Ministarstva kulture i sporta FBiH.

Projekat je odobren u sklopu transfera za sport od značaja za FBiH i to u segmentu sufinansiranja izgradnje, rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata. Implementaciju projekta „Izgradnja fudbalskog stadiona Faletići“, federalno Ministarstvo će sufinansirati sa 17.000 KM.

Ovo je drugi projekat Općine Stari Grad, kojeg je odobrilo Ministarstvo kulture i sporta FBiH. Početkom ovog mjeseca predstavnici Općine Stari Grad potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za realizaciju projekta „Restauracija i sanacija objekta Muzičke akademije u Sarajevu“.

Ovaj prijedlog odobren je na osnovu projekta koji je pripremio Sektor za lokalni razvoj. Za njegovu implementaciju federalno Ministarstvo je obezbijedilo 30.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije