Sarajevo u susret najvećem evropskom sajmu kultura - Global Village

23.03.2017. 11:09 / Izvor: Akta.ba

Organizator najvećeg evropskog sajma kultura je omladinska organizacija AIESEC.

5. aprila u sarajevskom Domu mladih na Skenderiji, više od 300 mladih iz preko 50 zemalja Evrope i svijeta će stanovnicima Bosne i Hercegovine predstaviti kulture svojih država.

Organizator najvećeg evropskog sajma kultura je omladinska organizacija AIESEC, čiji članovi najavljuju dobru zabavu sa mnogo zanimljivog i interaktivnog sadržaja za sve uzraste. Ulaz je besplatan, a raznolik programski sadržaj traje od 16.00 do 19.00 sati.

Učesnici sajma dolaze iz raznih zemalja Evrope i svijeta, a najdalji put preći će mladi iz Brazila, Kolumbije, Kanade i Kine kako bi prisustvovali ovom događaju i kongresu mladih EuroXPRO, koji takođe organizuje organizacija AIESEC.

Jedna od učesnica Global Village-a, gošća koja dolazi sa Malte, izjavila je da se iznimno raduje ovom događaju jer će imati priliku da bude ambasadorica svoje zemlje, da upozna mnogo internacionalnih studenata, kao i da nauči nešto više o Bosni i Hercegovini.

Pored izložbenog dijela sajma – hrane, pića i kulturnih elemenata koji će biti predstavljeni od strane gostiju i izloženih proizvoda domaćih preduzetnika – na bini u Domu mladih nastupit će mnogi sarajevski izvođači kao što su rock bend OPUS, Adnan i Tarik, plesna grupa Fresh Generation, Dance Development Center, te udruženje Kurser. 

Za sve posjetioce Global Village-a pripremljena je i zanimljiva nagradna igra u kojoj će oni najsretniji osvojiti interesantne i vrijedne nagrade. U Chill Out zoni sajma, Red Bull će ponuditi kratki predah i osvježenje svojim proizvodima.

Pokrovitelji ovog događaja su Općina Novo Sarajevo, Općina Stari Grad, te Američka trgovinska komora AmCham, a kompanije koje su podržale Global Village su DW International, NSoft & Spark, EY, PwC, UN u BiH, FH Princes, Securitas, Red Bull, Akta, UpTrend Marketing Solutions, Infomedia, Restart, BlowUp, RutMap, YPeer, Fructas, Bee JAPA.

O sajmu kultura Global Village se možete informisati putem web sajta i Facebook-a, a ukoliko želite postati partner događaja možete se obratiti putem e-mail adrese euroxpro2017@gmail.com.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave