Odobrena druga faza projekta PRO-Budućnost

30.08.2017. 08:28 / Izvor: Akta.ba
Odobrena druga faza projekta PRO-Budućnost

Na adresu načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice, je stiglo pismo Majde Behrem-Stojanov, direktorice projekta PRO-Budućnost.

Na adresu načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice, je stiglo pismo Majde Behrem-Stojanov, direktorice projekta PRO-Budućnost.

U pismu Stojanov se zahvaljuje u ime kompletnog tima PRO-Budućnosti, na uspješnoj i plodonosnoj saradnji na navedenom projektu.

„Vaša lokalna zajednica je, zajedno sa ostalih 60, dala značajan doprinos u izgradnji mira u Bosni i Hercegovini, te pomirenju među narodima i građanima. Kroz različite aktivnosti, koje je podržala i organizovala radna grupa iz Vaše lokalne zajednice, uspjeli smo – koliko je to moguće – doprinijeti izgradnji mira i povjerenja u BiH“, navedeno je u pismu.

Ističu, u vezi sa navedenim, obavještavaju da je CRS-u i partnerima odobrena druga faza projekta PRO-Budućnost, koja će se provoditi od 17.9.2017. do 16.9. 2022. Godine

„Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) prepoznala je uticaj i važnost projekta i, generalno, neophodnost izgradnje trajnog i stabilnog mira u našoj zemlji, te odobrila našu aplikaciju. U narednom periodu naš tim će održati sastanke sa radnim grupama u svim PRO-Budućnost zajednicama, na kojima svakako mogu prisustvovati i načelnici – naravno, uz potpuno razumijevanje ograničenosti vremena koje im je na raspolaganju. Uz navedeno, u kapacitetu direktorice projekta PRO-Budućnost, tokom narednog perioda, planiram posjetiti svaku od 61 lokalne zajednice, kako bi, sa načelnicima, detaljnije razgovarala o potrebama opština/općina i gradova u vezi sa izgradnjom mira. O terminu sastanka sa Vama ćete biti blagovremeno obaviješteni“, izmešu ostalog piše u pismu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti