Otvorene ponude za izgradnju Bloka 7 u TE Tuzla

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Otvorene ponude za izgradnju Bloka 7 u TE Tuzla

​U JP Elektroprivreda BiH, 17.aprila 2014.godine, provedena je procedura otvaranja konačnih ponuda kompanija koje su ušle u uži izbor za realizaciju Projekta izgradnje Bloka 7- 450 MW u TE Tuzla.

23.04.2014. 08:29 / Izvor: eKapija.ba

U JP Elektroprivreda BiH, 17.aprila 2014.godine,  provedena je procedura otvaranja konačnih ponuda  kompanija koje su ušle u uži izbor za realizaciju Projekta izgradnje Bloka 7- 450 MW u TE „Tuzla“.

Kvalificirane su kompanije Mitsubishi Hitachy Power Systems Ltd Japan i China Gezhouba group Co Ltd.-Lider Guandong Electric Power Design Institute.

Prilikom procedure otvaranja ponuda ustanovljeno je da je validnu ponudu dostavila kompanija Gezhouba group Co Ltd.-Lider Guandong Electric Power Design Institute.

Umjesto ponude, firma Mitsubishi Hitachy Power Systems Ltd Japan dostavila je izjavu u kojoj navodi  da zbog političke situacije u BiH, nije u poziciji da obezbjedi vlastito učešće u finansiranju i da saglasno tome nije u mogućnosti da dostavi konačnu ponudu.

Nakon analize Stručnog tima, ponuda koju je za izgradnju Bloka 7- 450 MW u TE „Tuzla“ dostavila Gezhouba group Co Ltd.-Lider Guandong Electric Power Design Institute biće proslijeđena na dalju ocjenu i postupanje prema  Upravi, Nadzornom odboru i Skupštini JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti