Visoko obučeni pripadnici Oružanih snaga BiH

EU / NATO

NATO članice nastavljaju podržavati Projekat izgradnje obrambenih kapaciteta u BiH

06.02.2024. 10:46 / Izvor: N1
nato

U okviru ove NATO inicijative, Bosna i Hercegovina je utvrdila oblasti u kojima treba pomoć.

Nakon prošlonedjeljne posjete najvišeg tijela za donošenje odluka Sjevernoatlantskog vijeća NATO-a Bosni i Hercegovini, komandantica NATO Štaba Sarajevo, brigadna generalica Pamela L. McGaha danas je u Briselu izvijestila najviše vojne lidere iz zemalja NATO-a i Evropske unije.

Govoreći zajedno s drugim visokim čelnicima iz Evropske unije i međunarodnog vojnog osoblja NATO-a, brigadna generalica McGaha se zahvalila zemljama članicama Evropske unije i NATO Saveza na nedavnim posjetama i doprinosima koje države nastavljaju davati Projektu izgradnje odbrambenih kapaciteta u BiH.

U okviru ove NATO inicijative, Bosna i Hercegovina je utvrdila oblasti, uključujući sajber odbranu, borbu protiv terorizma i odgovor na krize, u kojima bi željela imati koristi od međunarodnih stručnjaka.

Tokom sastanka, brigadna generalica McGaha je pohvalila visoko obučene pripadnike Oružanih snaga BiH za njihove sposobnosti da podrže regionalnu i međunarodnu kolektivnu sigurnost i pozvala saveznike da nastave pokazivati jedinstvo “u podršci našem Partneru da se suprotstavi onima koji žele poticati nesigurnost, i, što je najvažnije, pomoći stabilnim koracima Bosni i Hercegovini ka euroatlantskim integracijama.”

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU