UniCredit Bank organizirala dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi

22.04.2013. 11:22 / Izvor: eKapija.ba
UniCredit Bank organizirala dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sarajevu održana je u četvrtak, 21.02.2013. godine u upravnoj zgradi UniCredit Bank u Sarajevu, a akcija darivanja krvi u Mostaru održana je u srijedu, 10.04.2013 u upravnoj zgradi UniCredit Bank u Mostaru.

Kao društveno odgovorna kompanija usmjerena na unaprijeđenje kvalitete življenja u Bosni i Hercegovini, UniCredit Bank je u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu  Kliničke bolnice Mostar i Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH, Sarajevo, a pod pokroviteljstvom Uprave Banke organizirala dvije veoma uspješne akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Mostaru i Sarajevu, a u planu su i akcije u drugim gradovima diljem Bosne i Hercegovine.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sarajevu održana je  u četvrtak, 21.02.2013. godine u upravnoj zgradi UniCredit Bank u Sarajevu, a akcija darivanja krvi u Mostaru održana je u srijedu, 10.04.2013 u upravnoj zgradi UniCredit Bank u Mostaru.

Obje akcije su naišle na pozitivne reakcije i podršku zaposlenika koji su se prepoznavši važnost darivanja krvi kao nezamjenjivog načina da se obezbijedi krv kao lijek, odazvali u velikom broju,  čime su dali osobni doprinos provedbi društveno odgovornog djelovanja UniCredit Bank u praksi.

"Veoma smo ponosni što smo i ovom plemenitom akcijom potvrdili našu predanost društveno odgovornom djelovanju i podizanju kvaliteta življenja u Bosni i Hercegovini.  Darivanje krvi u Mostaru i Sarajevu, predstavljaju samo prvi korak naše suradnje sa Zavodima za transfuzijsku medicinu, koja će se sigurno nastaviti i u budućnosti" , izjavio je ovim povodom Berislav Kutle, direktor UniCredit Bank.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi