Daruj i slavi - Pomozi jednom ugroženom djetetu

Filantropi

Daruj i slavi - Pomozi jednom ugroženom djetetu

Kampanja se realizuje putem web platforme www.darujislavi.ba, koja korisnicima nudi mogućnost da za svoj rođendan učine nešto drugačije

20.07.2018. 14:14 Izvor: / Akta.ba

World Vision Bosne i Hercegovine sprovodi prvu interaktivnu, digitalnu kampanju za pomoć ugroženoj djeci u BiH, pod nazivom "Daruj i slavi". Cilj kampanje "Daruj i slavi" jeste podizanje svijesti o situaciji i potrebama ugrožene i zanemarene djece, te konkretna pomoć siromašnoj i djeci u stanju potrebe u BiH. 

Kampanja "Daruj i slavi" se realizuje putem web platforme www.darujislavi.ba, koja korisnicima nudi mogućnost da za svoj rođendan učine nešto drugačije. Svoj ovogodišnji rođendanski poklon korisnik može darovati djeci kojoj je zaista potreban. Korisnik se jednostavno registruje na stranici www.darujislavi.ba, unoseći svoje podatke i datum rođenja, nakon čega izabere poklon. Platforma nudi šest vrsta poklona različite vrijednosti. Nakon toga, korisnik, putem e-maila, ili društvenih mreža, poziva svoje prijatelje da kupe odabrani poklon i pomognu djeci kojoj je pomoć najpotrebnija.

Na kraju rođendanske kampanje, korisnik će dobiti kompletan izvještaj sa imenima svih prijatelja koji su darovali u njegovo ili njeno ime, te ukupan iznos prikupljenog novca, odnosno ukupan broj poklona koji će biti distribuiran ugroženoj djeci.

"Za svakodnevno komuniciranje sa svima koji žele biti dio naše filantropske zajednice, ali i za dodatna pitanja i pojašnjenja, formirana je Facebook stranica Darujislavi. Želimo motivisati korisnike da se uključe u diskusiju i razmjenu informacija kroz društvene mreže, čime direktno doprinosimo promociji filantropije u Bosni i Hercegovini.  Platforma "Daruj i slavi" predstavlja novi model filantropskih davanja te pruža direktan uvid u oblast u koju su ta davanja usmjerena", ističu iz organizacije World Vision BiH.

S obzirom da se radi o novom vidu doniranja na području BiH, sa puno nade i iščekivanja, ali veoma spremni i optimistični, organizacija World Vision BiH ušla je u ovaj društveno odgovorni projekat i računa na saradnju i podršku cijele zajednice.

"Očekujemo da će kampanja "Daruj i slavi" pomoći građanima BiH da jasnije identifikuju davanja za opšte dobro i bolje razumiju filantropiju, zbog čega sa puno nade i iščekivanja, ulazimo u ovaj društveno odgovorni projekat i računamo na saradnju i podršku cijele zajednice", dodali su iz World Vision Bosne i Hercegovine.

Više informacija o kampanji "Daruj i slavi" je dostupno na www.darujislavi.ba.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi