Fasada na zgradi na Baruthani bit će završena do kraja jula

07.07.2014. 15:25 / Izvor: eKapija.ba

Kako smo saznali od implementatora projekta, Humanitarne organizacije Hilfswerk Austria International, završeno je postavljanje fasadne stolarije.

Postavljanje fasade na stambenom objektu za interno raseljene porodice iz Starog Grada, koji se gradi na Baruthani, napreduje planiranom dinamikom. Kako smo saznali od implementatora projekta, Humanitarne organizacije Hilfswerk Austria International, završeno je postavljanje fasadne stolarije. “U toku je postavljanje fasadnog stiropora debljine 10 centimetara, a ti bi radovi trebali biti završeni za 15-ak dana, tako da će fasada biti gotova do kraja ovog mjeseca”, ističu iz Hilfswerk Austria International.

Stambeni objekat na Baruthani namijenjen je za trajno stambeno zbrinjavanje 11 interno raseljenih porodica s područja Starog Grada.

Podsjećamo, objekat se počeo graditi u januaru, 2013. godine, ali zbog neispunjavanja obaveza od strane Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo radovi su obustavljeni.

U februaru, 2014. godine, Općina Stari Grad i humanitarna organizacija Hilfswerk Austria International za BiH, potpisali su ANEKS 3 Generalnog sporazuma o realizaciji projekta izgradnje objekta kolektivnog stanovanja na Baruthani, čime je Općina osigurala dodatnih 100.000 KM za nastavak radova.

Radove na izgradnji ovog objekta izvodi firma “Unigradnja”.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije