Investicije / PROJEKTI

Gospodarska zona "Trn" dobija komunalnu infrastrukturu

18.10.2019. 13:39 / Izvor: Akta.ba

U tijeku su radovi na izgradnji komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni 'Trn'. Cilj ovog projekta je razvoj infrastrukture koja će doprinijeti održivom ekonomskom razvoju i poboljšanju životnog standarda te osiguravanju uvjeta za privlačenje domaćih i stranih investitora u Široki Brijeg.

Nositelj projekta je Grad Široki Brijeg, a sufinancira ga Federalno ministarstvo obrta, razvoj i poduzetništva u iznosu od 250.000,00 KM.

''Ukupna dužina glavne lokalne ceste u gospodarskoj zoni „Trn“ iznosi 1240 m, a do sada je izgrađeno 600 m ceste s asfaltnim slojem. Radovi koji se trenutno izvode odnose se na izgradnju preostalog dijela u dužini od 640 m. Ti radovi obuhvaćaju izvođenje zemljanih radova i tamponskog sloja čime bi se probila trasa u cijeloj svojoj dužini'', navedeno je u priopćenju.

Tehnički uvjeti za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji vodovodne mreže u zoni osigurani su izgradnjom glavnog transportnog distributivnog cjevovoda od vodoopskrbe Bošnjakovo brdo u Širokom Brijegu do gospodarske zone u dužini 5 km.

''Iz tih razloga, paralelno s radovima na izgradnji lokalne ceste, izvode se radovi na izgradnji vodoopskrbne mreže u gospodarskoj zoni u cijeloj dužini, plus manji spoj postojećeg cjevovoda s novim cjevovodom, čime će se izgraditi mreža u dužini od 1400 m. Ovime će se osigurati dovoljne količine vode za postojeće i buduće gospodarske subjekte'', navodi se u priopćenju.

Navode kako se već sada priprema tehnička dokumentacija kako bi se lokalna cesta na najbolji način spojila s magistralnom, jer sadašnji priključak nije adekvatno riješen.

Ovim građevinskim radovima omogućit će se aktiviranje više građevinskih parcela što će doprinijeti razvoju poduzetništva. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije