Investicije / PROJEKTI

Građevinski radovi na novoj zgradi Općine Ilidža u završnoj fazi

09.03.2009. 15:37 / Izvor: eKapija.ba

Radovi na novoj administrativnoj zgradi Općine Ilidža koji su počeli u julu 2007. godine su, kako saznajemo, u završnoj fazi i trenutno se radi na uređenju enterijera. Projekat ovog savremenog zdanja je uradila sarajevska firma "Argentaria", izradnja je povjerena ortačkoj grupi grupe Ans Drive, EGW i Unipromet, dok nadzor nad izgradnjom vrši Općina Ilidža.

Buduća zgrada Općine će zauzimati oko 6.000 kvadratnih metara, a u njoj će se nalaziti svi potrebni sadržaji koji će građanima omogućiti brzu i kvalitetnu uslugu. Za razliku od dosadašnje tri lokacije na kojima je radila općinska administracija, građani će uskoro biti u mogućnosti da administrativne usluge dobiju na jednom mjestu.

Prema riječima Mirsada Čauševića, stručnog saradnika u Općini Ilidža i koordinatora za izgradnju administrativne zgrade, u suterenu će se nalaziti garaža za potrebe općinskih vozila, tehničke prostorije, grijanje, arhivar, klimatizacija, ventilacija, radiona, kopirnica, te ostali sadržaji.

"U prizemlju zgrade će se nalaziti centar za pružanje usluga, odnosno pisarnica sa osamnaest šalter mjesta i centar za pružanje usluga gdje će građani moći dobiti sve informacije o pitanjima gradnje i prostornog planiranja", ističe Čaušević za eKapija.ba.

Čaušević kaže da će u prizemlju, također, biti smješten i amfiteatar koji će se koristiti za Općinsko vijeće, vjenčanja i ostale potrebe Općine. Zanimljivo je da će amfiteatar imati zaseban ulaz, te će se moći koristiti i nakon radnog vremena Općine, a tu će biti instalirano između 100 i 130 sjedećih mjesta.

Završetak radova i useljenje općinske administracije se očekuje sredinom aprila 2009. godine ukoliko vremenske prilike dozvole da se okončaju radovi na vanjskom uređenju objekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije