I Turci zainteresovani za Fabriku šećera u Bijeljini

03.07.2017. 15:25 / Izvor: Glas Srpske
I Turci zainteresovani za Fabriku šećera u Bijeljini

Za kupovinu bijeljinske Šećerane osim firme iz Vijetnama zainteresovani su i investitori iz Turske.

Za kupovinu bijeljinske Šećerane osim firme iz Vijetnama zainteresovani su i investitori iz Turske.

Predstavnici vijetnamske kompanije Construction corporation JSC do sada su u više navrata posjetili bijeljinsku fabriku i dostavili pismo namjere, ali još nisu iznijeli konkretnu cijenu za koju bi kupili ovog nekadašnjeg bijeljinskog giganta.

"Pored ove kompanije, pojavilo se još jedno preduzeće iz Turske koje je zainteresovano za fabriku. Oni su takođe dolazili i obišli Šećeranu. Dali smo im sve potrebne informacije o fabrici. Međutim, još nijedan od ova dva potencijalna investitora nije dao konkretnu ponudu i iznio cifru za koju bi eventualno kupilo Šećeranu. Ostaje da vidimo šta će biti", kazao je stečajni upravnik fabrike Lazo Đurđević.

Naglašava da zainteresovani kupci imaju rok od 15 dana da dostave ponudu, jer će nakon toga Skupština povjerilaca odlučiti u kom pravcu dalje da ide stečaj u ovom preduzeću.

"Sjednicu Skupštine održaćemo polovinom jula. Tada ćemo razmatrati i ponude zainteresovanih strana, ako stignu, ali i odlučiti u kom pravcu dalje da ide stečaj, odnosno hoće li biti zakazana nova licitacija i hoće li cijena Šećerane dodatno padati", kazao je Đurđević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije