Kružni tok kod "Delte" do 15. marta

07.03.2019. 08:13 / Izvor: Akta.ba
Kružni tok kod 'Delte' do 15. marta

Zahvaljujući rekonstrukciji ovog čvrorišta, stanovnici naselja na Banjalučkom polju dobiće znatno bolje uslove za život.

Izgradnja kružnog toga kod tržnog centra "Delta planet" ulazi u finiš i prema najavama iz preduzeća "Niskogradnja", radovi bi trebalo da budu završeni do 15. marta. Uporedo sa izgradnjom kružnog toka završava se i modernizacija obližnje saobraćajnice u Ulici Frana Supila, u naselju iza „Delte“, kao i izgradnja potpuno nove dionice iz pravca Ulice olimpijskih pobjednika.

"Danas završavamo kompletno asfaltiranje ovih ulica, a paralelno s tim, biće postavljena i javna rasvjeta. Kada je u pitanju kružni tok, sutra ćemo početi postavljanje završnog sloja asfalta na tri saobraćajne trake kao i na samom kružnog toku. Radimo i na postavljanju rasvjete i signalizacije, a pri kraju su i grubi radovi na pothodniku za prolazk pješaka", ističu iz "Niskogradnje", izvođača radova na ovom velikom saobraćajnom čvorištu.

Zahvaljujući rekonstrukciji ovog čvrorišta, stanovnici naselja na Banjalučkom polju dobiće znatno bolje uslove za život. Dotrajalu saobraćajnicu u Ulici Frana Supila zamijeniće moderna saobraćajnica širine 8,5 metara, uz obostrane pješačke staze od po jedan i po metar. Uz novu saobraćajnicu, ovo naselje dobilo je i ostalu infrastrukutru – vodovod, oborinsku, fekalnu i kablovsku kanalizaciju, kao i novu javnu rasvjetu.

Branko Savić, jedan od mještana i i pokretač inicijative za uređenje ove ulice, ističe da će rekonstrukcijom saobraćajnice u Ulici Frana Supila uslovi za život u ovom naselju biti znatno poboljšani, pošto će biti omogućena znatno bolja komunikaciju sa centrom grada.

Nadamo se da će dobra komunikacija sa Gradskom upravom biti nastavljena, a jedan od naših prioriteta je izgradnja nasipa u naselju kako bismo bili zaštićeni od poplava – rekao je Savić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije