Most kod OBI-ja će biti završen u julu

13.05.2019. 10:27 / Izvor: Avaz.ba
Most kod OBI-ja će biti završen u julu

Šteta nakon poplave procijenjena je na 100.000 KM, a te troškove snosit će izvođač radova.

Most kod OBI-ja na Ilidži, koji je oštećen tokom poplava 3. februara ove godine, uskoro bi trebao biti potpuno izgrađen. Vrijednost cjelokupnog projekta je 1.379.823,15 KM, a radove izvode preduzeća "Pont" i "Porobić".

Potpisan ugovor

Ugovoreni rok za završetak radova bio je 12 mjeseci, ali je, kako su nam kazali iz Općine Ilidža, zbog štete koja je napravljena prilikom gradnje, produžen.

"Novi termin za primo-predaju radova produžen je za 65 kalendarskih dana u odnosu na definirani rok. Krajnji rok za završetak radova je 29. juli ove godine", kazali su iz Općine. 

Šteta nakon poplave procijenjena je na 100.000 KM, a te troškove snosit će izvođač radova.

Postaviti table

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža, vijećnik Samir Avdić (SDP) predložio je da se most nazove po Grahamu Bamfor-du, Britancu koji se žrtvovao s namjerom da skrene pažnju na žrtve agresije na BiH.

"Ako most dobije ovo ime, inicirat ću da se s obje strane postavi info-tabla s fotografijom i tekstom o Bamfordovom ljudskom djelu. I to radi čuvanja od zaborava, a da se na nosećem stubu postavi zastava naše zemlje u odgovarajućoj veličini", kazao je Avdić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije