Mostaru 418.000 KM za IPA projekt obnove Doma na Buni

17.06.2014. 09:38 / Izvor: Fena
Mostaru 418.000 KM za IPA projekt obnove Doma na Buni

U projekt su uključene regije i institucije iz Albanije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Slovenije, Srbije i Grčke, a cilj projekta je stvaranje modela održivog upravljanja i promocije kulturnog naslijeđa jadranskog područja.

U Mostaru je u utorak počeo dvodnevni radni sastanak projekta HERA "Upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom naslijeđu Jadrana", koji se financira sredstvima Europske unije kroz IPA Programa jadranske prekogranične suradnje.

U projekt su uključene regije i institucije iz Albanije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Slovenije, Srbije i Grčke, a cilj projekta je stvaranje modela održivog upravljanja i promocije kulturnog naslijeđa jadranskog područja te kreiranje jadranske kulturno-turističke rute.

Ukupna vrijednost projekta je 8,8 milijuna eura, a vrijednost proračuna odobrenog za Mostar je 418.000 maraka, kazala je voditeljica Službe za gospodarstvo Grada Mostara Ivana Marić.

"U sklopu realizacije projekta u Mostaru predviđena je rekonstrukcija i obnova devastirane zgrade Doma za kulturu na Buni, gdje će biti otvoren posjetiteljski centar u kojemu će turisti moći saznati sve potrebne informacije o turističkoj ponudi Hercegovine", dodala je Marić.

Obnova Doma za kulturu na Buni trebala bi početi do kraja godine.

Projekt Zajedničkog kulturnog naslijeđa Jadrana predviđa kreiranje 12 ruta kulturnog turizma koje će nositi HERA trademark kao garanciju kvalitete.

Rute će sadržavati kulturno-turističke atrakcije, gastro ponudu, smještaj i ostale usluge, a bit će osigurana i snažna promocija tih tura kroz suradnju s europskim turističkim operaterima i promociju na vodećim europskim turističkim sajmovima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije