Nakon izgradnje nove vodovodne mreže u ulicu Porodice Bećirbašić stiže i asfalt

21.09.2019. 10:57 / Izvor: Akta.ba
Nakon izgradnje nove vodovodne mreže u ulicu Porodice Bećirbašić stiže i asfalt

U ovoj ulici trenutno se vrši uklanjanje postojeće kolovozne konstrukcije, starih oštećenih kanalizacionih cijevi i postavljanje novih.

Stanovnici ulice Porodice Bećirbašić od broja 1 - 5, u naselju Zabrđe uskoro će po prvi put dobiti asfalt ispred svojih kuća. U toku su pripremni radovi za asfaltiranje makadamskog puta, gdje je prethodno urađena potpuno nova distributivna vodovodna mreža.

Zamjena starih azbestno - cementnih cijevi novim daktil cijevima profila DN 100 u dužini od 320 metara i priključenje stambenih objekata na novu vodovodnu mrežu izvršeno je u sklopu projekta rekonstrukcije vodovodne mreže u četiri ulice u Zabrđu, nakon čega su uslijedile pripreme za asfaltiranje ceste.

U ovoj ulici trenutno se vrši uklanjanje postojeće kolovozne konstrukcije, starih oštećenih kanalizacionih cijevi i postavljanje novih, a uporedo sa tim radovima priprema se tamponska podloga za asfaltiranje i nivelisanje šibera. U narednim danima radit će se izgradnja šahtova i objekata za odvodnju površinskih voda, kao i postavljanje ivičnjaka i bankina.

Realizacijom ovog projekta, u ovom dijelu Zabrđa bit će riješena vodovodna i saobraćajna infrastruktura, kao i odvodnja oborinskih voda. Osim toga, ulica će dobiti potpuno novi izgled.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije