Investicije / URBANIZAM

Nastavljena izgradnja separatne kanalizacione mreže u Švrakinom Selu

09.07.2018. 13:50 / Izvor: Akta.ba

Općina Novi Grad Sarajevo nastavila je realizaciju projekta izgradnje separatne kanalizacione mreže u padinskom dijelu naselja Švrakino Selo, čime će biti riješen dugogodišnji problem stanovnika ovog dijela općine Novi Grad.

Radovi se izvode u ulici Vejsila Ćurčića, gdje će biti izgrađeno 300 metara oborinske i 250 metara fekalne kanalizacione mreže. Za te radove iz Općinskog budžeta izdvojeno je 200.000 KM.

Prema riječima Nusreta Bajramovića, direktora firme Dinalsa koja izvodi radove, trenutno se rade iskopi i vrši polaganje cijevi.

"Uradićemo oko 550 metara kišne i fekalne kanalizacione mreže. Uporedo sa iskopima i polaganjem cijevi, u narednim danima vršit će se i postavljanje šahtova i priključaka individualnih stambenih objekata na novoizgrađenu kanalizacionu mrežu“, kazao je Bajramović, dodajući da će se nakon navednih radova izvršiti i asfaltiranje ceste.

Riječ je o vrlo važnom infrastrukturnom projektu, značajnom za veliki broj stanovnika koji su godinama imali problem sa improviziranom kanalizacionom mrežom, koja je prouzrokovala puno problema, kako u ljetnom tako i u zimskom periodu.

Izgradnja separatne kanalizacione mreže u ovom dijelu Švrakinog Sela nastavak je velikog i skupog projekta koji se radi fazno. Prije dvije godine Općina je finansirala izgradnju jednog dijela kanalizacionog sistema u ulici Kodžina, a za te radove iz općinskog budžeta izdvojeno je 113.000 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije