Kraj priče: Prodato nekadašnje sjedište "Agrokomerca"

07.10.2020. 09:24 / Izvor: Akta.ba
Kraj priče: Prodato nekadašnje sjedište 'Agrokomerca'

Jučer je u Općinskom sudu Velika Kladuša održana prva prodaja Poslovno-upravne zgrade "Agrokomerc", i to putem usmenog javnog nadmetanja.

Jučer je u Općinskom sudu Velika Kladuša održana prva prodaja Poslovno-upravne zgrade "Agrokomerc", i to putem usmenog javnog nadmetanja, javio je Radio Kladuša.

S obzirom na odustajanje drugog ponuđača, Poslovno-upravna zgrada, poznata kao SOUR, prodana je preduzeću "Brokerimo" d.o.o. iz Velike Kladuše za 2.704.456 KM.

Procijenjena vrijednost ove nekretnine bila je oko 5,6 miliona KM te se, s obzirom na prvu prodaju, ova nepokretnost mogla prodati za iznos od 50 posto procijenjene vrijednosti.

U izvršnom postupku tražioci izvršenja bili su radnici "Agrokomerca" posredstvom advokata, a koji imaju pravosnažna sudska potraživanja od svoje firme. Sutkinja koja je vodila ovu prvu prodaju nepokretnosti bila je Dragana Đerić-Cerović.

Preduzeće "Brokerimo" dužno je da u roku od 30 dana uplati ponuđeni iznos, a ukoliko ne deponuje navedeni iznos, Sud će prodaju proglasiti nevaljanom i zakazati drugo ročište za prodaju.

Podsjetimo, "Brokerimo" je prošle godine također kupio Robnu kuću „Agrokomerc“ za 3.580.000,00 KM.

Foto: Radio Velika Kladuša

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije