Na pola urađena mostarska Muzička škola ostavljena da propada

10.01.2013. 10:30 / Izvor: Dnevni list
Na pola urađena mostarska Muzička škola ostavljena da propada

Mostarska Muzička škola na Musali ostala je sasvim sama i prepuštena zubu vremena, bez imalo nade u skoru realizaciju, kazala je umirovljena ravnateljica navedene ustanove Meliha Kulukčija, koja se uzaludno borila da ovu ustanovu s kojom se nekad ponosio čitavi kraj opet vrati u život.

Mostarska Muzička škola na Musali nakon niza lažnih obećanja ostala je sasvim sama i prepuštena zubu vremena, bez imalo nade u skoru realizaciju, kazala je umirovljena ravnateljica navedene ustanove Meliha Kulukčija, koja se uzaludno borila da ovu ustanovu s kojom se nekad ponosio čitavi kraj opet vrati u život. Da bi stvar bila gora, piše Dnevni list, novoimenovana v.d. ravnateljice Amira Burić kaže da nema nikakvih naznaka da bi se ovaj projekt mogao realizirati u skoroj budućnost, što s razlogom budi strah da će od čekanja oronuti i urađeni dio građevine, što će ponovno zakomplicirati sve oko obnove.

"Meni je kazano da mogu slobodno zaboraviti na sva obećanja koja su se davala godinama kako od Republike Hrvatske, tako i od Republike Turske, te svih onih koji su praznim riječima poticali priče o vraćanju starog sjaja u gradu na Neretvi", kazala je Burić, navodeći kako ne može dokučiti početak ni kraj priče o ovom projektu.

Stoga se novoimenovana v.d.  ravnateljice Amira Burić odlučila hvatati ukoštac s vremenom i predavati prijave za pomoć pri izgradnji objekta na sve moguće natječaje. "Predali smo projekt Veleposlanstvu Japana i očekujem da ćemo dobiti oko 140 tisuća maraka, no to je samo kap u moru od onoga što je potrebno", kaže Burić koja namjerava projekt slati i na ostale adrese s kojih bi mogla stići pomoć da se počne raditi bilo što.

Iako se s 140 tisuća maraka ne može ništa konkretno uraditi, pa čak ni instalacija, značit će, kaže Buruić, mnogo jer će se ponovno početi odvijati radovi u toj školi, a to će, vjeruje, potaknuti i ostale investitore da vide potencijal te građevine koja vapi za ostvarenjem. Za završetak radova, kako kaže Burić, prema predviđenom projektu potrebno je još milijun i 165.800 maraka. No, kako ističe, zbog čekanja i propadanja onoga što je već napravljeno do same finalizacije nedvojbeno će trebati još više sredstava, zbog čega ju već hvata panika i strah da je vrijeme svečanog otvaranja ove ustanove nakon  godina čekanja dalje nego ikada.

Iako je završena obnova krova, otvora i fasade, kada će biti nastavljeni radovi na uređenju unutrašnjosti i opremanju škole glazbenim instrumentima, postala je velika nepoznanica. Ostaje jedino čekati bolje dane za investicije u dugo željeni objekt, dok se mostarski glazbenici obrazuju u neprimjerenim uvjetima skučenih prostorija i hodnika Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače i Muzičkog centra Pavarotti. No, obnova ove zgrade godinama je iščekivana i među ostalim Mostarcima jer se radi o kulturno-povijesnom objektu, koji bi Mostaru vratio sliku grada koju u konačnici zaslužuje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije