Hotel "Plaža" u Herceg-Novom konačno vraćen Općini Centar

25.05.2017. 10:05 / Izvor: Akta.ba
Hotel 'Plaža' u Herceg-Novom konačno vraćen Općini Centar

Općina Centar pravomoćnom presudom Suda u Crnoj Gori uspjela je vratiti vlasništvo nad hotelom "Plaža", koji se nalazi u Herceg-Novom.

Općina Centar pravomoćnom presudom Suda u Crnoj Gori uspjela je vratiti vlasništvo nad hotelom "Plaža", koji se nalazi u Herceg-Novom. Potvrdio je to za "Avaz" načelnik Nedžad Ajnadžić, koji je kazao da je tužba nakon 11 godina dobila presudu u korist Općine.

Rano govoriti - Sud Crne Gore presudio je da se ta imovina, oslobođena od ljudi i stvari, vrati u posjed Općine Centar. Radi se o hotelu koji ima 1.800 kvadratnih metara stambenog prostora, uz sedam duluma zemlje, tik uz more. O vrijednosti je rano govoriti, ali postoje neke procjene koje kažu da vrijedi između 5 i 6 miliona eura - kazao je Ajnadžić.  Općina Centar će u narednim danima uputiti zahtjev lokalnoj zajednici i državnim vlastima Crne Gore za mirno vraćanje nekretnine, dodao je Ajnadžić. Istakao je da će tim, u sastavu pravobranilac, savjetnik načelnika i administrativni radnik koji radi na imovinskopravnim odnosima, u narednih 10 dana otići u Crnu Goru. Tamo će izvršiti uvid u stanje i hotel vratiti u funkciju.

Dodao je i da je ovo pohvalan čin, kako za crnogorske vlasti i pravosuđe tako i za općinski tim, koji je na ovome radio 11 godina.

Najavio je i da će intenzivirati radnje da bi se vratila imovina koju Općina Centar ima na Jadranskom moru, ali da je tu potrebna podrška države.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije