Novi parking sa 65 mjesta u ulici Lava Tolstoja u naselju Dobrinja

23.03.2021. 15:36 / Izvor: Akta.ba

U naselju Dobrinja, u ulici Lava Tolstoja kod kružnog toka, u toku je izgradnja parkinga kapaciteta oko 65 mjesta za parkiranje.

U naselju Dobrinja, u ulici Lava Tolstoja kod kružnog toka, u toku je izgradnja parkinga kapaciteta oko 65 mjesta za parkiranje.

Radovi su dio projekta sanacije i proširivanja servisnih saobraćajnica sa izgradnjom novih parking površina, kojima se reorganizira unutrašnji saobraćaj u naselju Dobrinja, a kojeg Općina Novi Grad Sarajevo realizira od prošle godine, kako bi se šetalište na Bulevaru branilaca Dobrinje zatvorilo za saobraćaj, a izgradnjom oko 200 novih parking mjesta osigurao prostor za parkiranje vozila koja su se ranije parkirala u pješačkoj zoni.

"U prošloj godini je urađena rekonstrukcija saobraćajnice u ulici Lava Tolstoja, kojom je ulica Bulevar Mimar Sinana povezana sa kružnim tokom, gdje je izgrađen kolovoz širine 7.5 metara, te iscrtano oko 40 mjesta za parkiranje i postavljena vertikalna saobraćajna signalizacija", navodi se u saopćenju.

U toku su pripremni radovi za asfaltiranje novog parkinga, urađena je led rasvjeta, nakon čega će uslijediti iscrtavanje mjesta za parkiranje kao i postavljanje horizontalne signalizacije. Osim navedenog radnici firme "Grakop" vrše pripreme za izgradnju pješačke staze kojom će se stanovnicima osigurati lakši pristup parkingu. Parking je sa kružnim tokom povezan saobraćajnim priključkom, čime će se osigurati normalno odvijanje motornog saobraćaja u ovom dijelu naselja.

Pješačka zona na Bulevaru branilaca Dobrinje je u prethodnom periodu uređena, zamijenjene su ploče duž cijelog šetališta, te su postavljeni stubići kojima je onemogućen ulazak automobila na bulevar. Izgradnjom parkinga u ulici Lava Tolstoja, uz ranije izgrađena parking mjesta bit osigurano oko 100 parking mjesta u ovom dijelu Dobrinje, a u planu je da se u narednom periodu osigura još toliko mjesta za parkiranje na prostoru mjesnih zajednica Dobrinja C i D, saopćili su iz Općine Novi Grad.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije