Investicije / PROJEKTI

Obnova sanitarnih prostorija u četiri osnovne škole Općine Novi Grad

01.08.2014. 08:29 / Izvor: eKapija.ba

Općina Novi Grad Sarajevo provodi projekt obnove sanitarnih prostorija i zamjenu dotrajalih ulaznih portala u četiri osnovne škole na području općine.

U toku je sanacija sanitarnih prostorija u osnovnoj školi ''Fatima Gunić'' koje nisu obnavljane od 1977. godine. Također, radovi se izvode i u školi ''Aleksa Šantić'', gdje je u toku renoviranje muškog i ženskog toaleta.

Uporedo s ovim radovima u toku je zamjena portala i ulaznih vrata u školskim objektima "Osman Nuri Hadžić" i "Skender Kulenović".

Za te namjene iz Općinskog budžeta izdvojeno je 55.000 maraka.

"Veliki broj školskih objekata na području općine građen je prije trideset i više godina. Problem održavanja školskih objekata ne rješava se u potrebnoj mjeri zbog neodstatka finansijskih sredstava. Stoga je Općina Novi Grad u budžetu izdvojila sredstva za pomoć školama sa područja Novog Grada", rekao je pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni integrisani razvoj Elvir Resić.

Govoreći o projektima koji se provode u resornoj službi, Resić je istakao da će se u cilju stvaranja jednakih uslova za sve učenike, ove godine realizirati i projekt nabavke školskog pribora za prvačiće i učenike slabijeg materijalnog stanja za školsku 2014./15. godinu, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije