Općina Centar mijenja RP: Gradit će se stambeno-poslovni objekti

13.05.2019. 09:38 / Izvor: Akta.ba
Općina Centar mijenja RP: Gradit će se stambeno-poslovni objekti

Općina Centar mijenja regulacione planove. U Službenim novinama Kantona Sarajevo objavljeno je nekoliko odluku o izmjenama i dopunama RP.

Općina Centar mijenja regulacione planove. U Službenim novinama Kantona Sarajevo objavljeno je nekoliko odluka o izmjenama i dopunama RP.  Među planovima nalazi se Regulacioni plan "Čobanija" čije se izmjene i dopune, odnose na izgradnju poslovnog objekta sa javnim toaletom, uslove za uređenje građevinskog zemljišta, te odnose prema postojećim objektima.

Površina obuhvata iznosi P=0,03 ha, dok je planirana maksimalna spratnost poslovnog objekta Po+P+3.

Pored navedenog RP Općina Centar donijela je Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana "Gradski centar - Marijin Dvor" za lokalitet Kvadrant "B".

Na području navedenog obuhvata kako je navedeno u odluci treba planirati poslovne objekte čija namjena treba biti kultura, ugostiteljstvo, smještajni kapaciteti, trgovina i administracija.

Općina Centar planirala je na Šipu izgradnju poslovno-stambenog objekta, te je donijela odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna regulacionog plana "Poslovna zona Šip".

Općina Centar donijela je i odluku o usvajanju izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradski park "Crni vrh" - Zona rezidencijalnog stanovanja.

Odlukom je planirana izgradnju stambeno - poslovnog objekta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije