Investicije / PROJEKTI

Općina Novi Grad na Žuči gradi sportsko strelište

11.10.2019. 12:41 / Izvor: Akta.ba

Općina Novi Grad Sarajevo započela je izgradnju sportskog strelišta na brdu Žuč. Strelište se gradi na lokalitetu između Doma oslobodilaca i Golog brda, gdje je u toku realizacija prve faze projekta, kojom su predviđeni zemljani radovi odnosno radovi na nivelaciji terena prema projektovanim kotama.

Na strelištu će moći vježbati svi oni koji posjeduju odobrenje za vatreno oružje, ali i policijske i zaštitarske agencije, streljački klubovi koji s nestrpljenjem očekuju ovaj sadržaj. Bit će to prvo strelište u Novom Gradu, iako ih u Sarajevu ima nekoliko, ovo će biti modernije, uređeno u skladu sa svim standardima i osiguravajućim sadržajima.

Općina Novi Grad na Žuči je ranije izgradila Dom oslobodilaca, odakle se pruža jedinstven pogled na grad, otkupila zemljište i uredila lokalitet Golog brda za održavanje manifestacije povodom Dana odbrane općine Novi Grad. Samo mjesto na kojem će se nalaziti strelište dislocirano je od urbanih naselja, ali nije daleko od grada.

Projektom je predviđeno postavljanje devet boksova sa blindama, a kroz sam kompleks bit će izgrađena pješačka staza koja će povezivati ulazni dio kompleksa sa centralnim i drugim dijelovima, kao i parking prostor.

Za prvu fazu projekta iz općinskog budžeta izdvojeno je oko 77.000 KM. U narednoj godini slijedi postavljanje boksova i nabavka opreme.

 

 

 

 

PODIJELI:

TAGOVI:

Novi Grad

Žuč

sportsko strelište

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije