Investicije / PROJEKTI

Općina Prozor- Rama: Objavljen tender za nastavak radova na vodovodu

30.04.2014. 10:41 / Izvor: eKapija.ba

Općina Prozor - Rama prošle godine počela je sa realizacijom projekta vezanog za dovršetak izgradnje sustava vodoopskrbe naselja po obodu Ramskog jezera i sanitacija uže gradske zone općine.

U skladu sa tim u martu je objavljen tender za izvođenje radova na I i II fazi na izgradnji kanalizacijskih kolektora i rekonstrukciji vodovodne mreže u Prozoru, a vrijednost tih radova je 5.500.000,00 KM bez PDV-a.

No ovaj mjesec je objavljen novi javni poziv za izvođenje radova na dovršetku izgradnje sustava vodoopskrbe naselja po obodu Ramskog jezera u općini Prozor-Rama (zemljani, pripremni, betonski i AB radovi, ugradnja vodovodnih cijevi...).

U tenderu se navodi da ovi radovi između ostalog sadrže slijedeće: pripremne radove, zemljane radove, nabavu i ugradnju vodovodnih cijevi, betonske i AB radove, radove na izradi kućnih priključaka za vodovod, radove na sanaciji, izradi vodomjernih okana i ostali radovi prema tenderskoj dokumentaciji.

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a je 2.000.000,00 KM. Rok završetka je 240 kalendarskih dana od uvođenja u posao.

Kriterij za dodjelu ugovora je najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude, a rok za prijem ponuda/zahtjeva za sudjelovanje je 28.5.2014. godine. Otvaranja ponuda je 28.5.2014.

Ugovor o korištenju sredstava Europske investicijske banke općina Prozor - Rama potpisala je sa Vladom Federacijom BiH  prošle godine, a sastavni dio ugovora su projekti vrijedosti oko 7,5 milijuna eura, od čega je kvalitetni kredit Europske investicijske banke u visini od 4.346.000,00 eura, a nepovratna (grant) sredstva iznosit će oko 1.800.000,00 eura.

A.Š.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije