Plastična horizontalna signalizacija na parkinzima u općini Novi Grad Sarajevo

Investicije / PROJEKTI

Plastična horizontalna signalizacija na parkinzima u općini Novi Grad Sarajevo

16.10.2019. 15:21 / Izvor: Akta.ba

Završena je sanacija oštećenja na 58 parkinga u općini Novi Grad u Sarajevu, u kvartovima Dobrinja, Mojmilo, Saraj-polje, Alipašino Polje, Otoka i Čengić Vila, a trenutno se obnavlja horizontalna i vertikalna signalizacija te obnavlja i modernizuje rasvjeta na parkanzima, saopćeno je iz te općine.

Realizacijom ovih projekata, osim što će biti uređeni zapušteni parkinzi koje niko ne održava, bit će uvedeno više reda u samo parkiranje vozila.

U toku je postavljanje plastične horizontalne signalizacije čiji je vijek trajanja pet godina, a radovi se izvode na parkinzima u naselju Dobrinja, gdje je u toku obilježavanje parking mjesta, iscrtavanje smjerova kretanja vozila te postavljanje vertikalne signalizacije, kao i obilježavanje parking mjesta za osobe sa invaliditetom. Za te radove iz budžeta Općine Novi Grad izdvojeno je oko 250.000 KM, dok je za sanaciju oštećenja na parkinzima izdvojeno 160.000 KM.

Uporedo s ovim radovima, postavlja se nova led rasvjeta. U ovoj godini će biti postavljena na 26 velikih parkinga, dok je za narednu godinu planirana zamjena rasvjete i na preostalim parkinzima.

Ove godine je Općina počela i projekat izgradnje novih parkinga u urbanim naseljima kako bi se osiguralo više mjesta za parkiranje u naseljima koja su projektovana i građena u vrijeme kad je u Sarajevu bilo znatno manje automobila.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije