Investicije / PROJEKTI

Počeli radovi na proširenju Bulevara mira u Brčkom

28.09.2018. 14:30 / Izvor: Fena

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i predstojnik Odjela za javne poslove Sabrija Jašarević obišli su u petak gradilište gdje počinju radovi na proširenju Bulevara mira u Brčkom.

Vrijednost projekta s obnovom Ulice Alekse Šantića je oko 1,5 milijuna, a rok za završetak radova je 150 dana.

Proširenjem spomenute prometnice Brčko će dobiti još 500 metara bulevara s dvije kolničke i šest prometnih traka s parkirališnim prostorima duž jedne kolničke trake, novu fekalnu i oborinsku kanalizaciju na ovom potezu, te LED rasvjetu, priopćila je Vlada Brčko distrikta BiH.

"Kada ovaj projekt bude završen imat ćemo urban dio Brčkog u samom centru grada. Realizirali smo oko 21 milijun maraka u trogodišnjem kapitalnom proračunu, što je veoma značajna cifra. Niz drugih projekata realizira se u našoj lokalnoj zajednici i možemo reći da je naš grad postao jedno veliko gradilište", istaknuo je gradonačelnik Milić.

Za sljedeću godinu najavio je početak izgradnje još jednog značajnog infrastrukturnog projekta, a riječ je o športskoj dvorani s otvorenim i zatvorenim bazenima.

"Za te namjene u ovom trenutku imamo osiguranih 6,5 milijuna maraka. Bit će neophodno izdvojiti još sredstava, ali je važno da započnemo projekt i da ga i završimo na dobrobit građana Brčkog i športskih kolektiva koji se bave dvoranskim športovima", dodao je Milić.

Koordinator nadzornoga tima Odjela za javne poslove Dragan Peštić istaknuo je da su pripremni radovi za početak realizacije projekta Bulevara trajali gotovo šest godina.

"Počeli smo od izrade prostornoplanske dokumentacije, projektne dokumentacije, vrlo kompliciranog rješenja imovinskopravnih odnosa, postupka javne nabave i sada smo na početku radova. Očekujem kao nadzor da sredinom mjeseca svibnja imamo završen i tehnički primljen objekt. Rok izvođenja je 150 dana i ne postoji nijedan razlog da on bude produžen, osim zimskog razdoblja kada će radovi, ako vrijeme ne bude dopuštalo, biti obustavljeni", rekao je Peštić.

Predstojnik Odjela za javne poslove Sabrija Jašarević naglasio je da su u ovoj godini realizirani i završeni projekti u vrijednosti od 2,2 milijuna maraka.

"U fazi realizacije su projekti u vrijednosti od 2.560.000 maraka. U tijeku je potpisivanje ugovora u vrijednosti od 1.620.000 maraka, a imamo otvorenu i jednu javnu nabavu u vrijednosti od 2.100.000 maraka", dodao je Jašarević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije