Pogledajte kako će izgledati sarajevski hotel Hilton pored Katedrale

27.04.2020. 15:43 / Izvor: Akta.ba

Počeli su pripremni radovi na izgradnji hotela Hilton koji će se nalaziti ne mjestu nekadašnje zgrade Feroelektro.

Počeli su pripremni radovi na izgradnji hotela Hilton koji će se nalaziti ne mjestu nekadašnje zgrade Feroelektro, a u ovom tekstu donosimo vam fotografije izgleda budućeg hotela koje nam je ustupio investitor Fatih Kol.

Podsjećamo, 2016. godine je Općinsko vijeće Stari Grad prihvatilo ponudu za prodaju općinskog udjela Feroelektra od 65% društvu “Kol d.o.o”, po pravu preče kupovine, za iznos od 3.006.311 KM. Prije toga, vlasnik 35% dijela objekta prodao je svoj udio istom kupcu.

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić potpisao je kupoprodajni ugovor sa investitorom Fatihom Kolom 08.jula, 2016. godine. Iste godine investitor je uklonio ovaj ruševni objekt čime je riješen dugogodišnji problem i opasnost koja je prijetila od obrušavanja.

U razgovoru sa investitorom saznali smo da su građevinske mašine već na terenu i da je u planu izgradnja gradskog biznis hotela, luksuznog tipa koji će imati 40 soba, četiri penthousea i parking sa 50 mjesta, na tri etaže.

"Hotel će biti završen do kraja godine i planiramo da zaposlimo 30 osoba. Društvo "Kol d.o.o." je stopostotni vlasnik i investitor projekta koji će koštati 3,5 miliona eura. U to nisu uračunata sredstva za raniju kupovinu objekta Ferolektro", pojasnio je Kol.

Dodao je da su procedure izdavanja potrebnih dozvola dugo trajale jer je lokacija u staroj jezgri grada, a gabariti i izgled gradnje ne mogu odudarati od ostalih objekata. "Zahvalan sam Općini Stari Grad i općinskom načelniku mr Ibrahimu Hadžibajriću na saradnji i profesionalnom odnosu", kazao je Kol.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije