Pogledajte nagrađeno idejno rješenje Bosna inžinjeringa za vrtić u Brčkom

23.11.2017. 14:27 / Izvor: Akta.ba
Pogledajte nagrađeno idejno rješenje Bosna inžinjeringa za vrtić u Brčkom

Završen je izbor najpovoljnijih idejnih rješenja u provedenom konkursu za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja objekta dječijeg vrtića.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH donio je odluku o izboru najpovoljnijih idejnih rješenja u provedenom konkursu za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja objekta dječijeg vrtića u stambenom naselju Ilićka u Brčkom, saznaje Akta.ba.

U konkursnoj proceduri drugo mjesto je osvojila firma Bosna inžinjering d.o.o. Sarajevo.

Kako se navodi u odluci, komisija je utvrdila da je idejno rješenje pod šifrom DASMAN-J ostvarilo 71 bod, te na osnovu toga donijela preporuku o dodjeli novčane nagrade u iznosu od 1.500.

Inače, radi se o mladoj bh. kompaniji koja svoje znanje i umijeće dokazuje kroz mnogobrojne projekte na tržištima SR Njemačke, Austrije, Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Kada je riječ o problemu sa kojim se Distrikt Brčko suočava, a tiče se nedostatka prostora za vrtiće, podsjećamo da je Brčko kandidovalo projekat izgradnje vrtića površine oko 1.000 metara kvadradnih, za šta je predviđeno million KM sredstava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije