Investicije / NEKRETNINE

Potpisan ugovor za pripremu i izradu prostornog plana FBiH do 2028. godine

02.04.2008. 15:16 / Izvor: Fena

Federalni ministar prostornog uređenja Salko Obhođaš potpisao je jučer Ugovor za pripremu i izradu Prostornog plana Federacije Bosne i Hercegovine za period 2008. - 2028. godine s nosiocem izrade Plana, Konzorcijem koji čine Urbanistički zavod BiH Sarajevo, IPSA d.d. Sarajevo i ECO-Plan Mostar.

Uime Konzorcija Ugovor su potpisali Mugdim Čukle, direktor Urbanističkog zavoda BiH, Ešref Gačanin, direktor IPSE d.d. Sarajevo i Borislav Puljić, direktor ECO-Plana Mostar.

Prostorni plan Federacije Bosne i Hercegovine za period 2008.-2028. godine određuje dugoročne ciljeve i mjere prostornog razvoja u skladu s planiranim ukupnim privrednim, društvenim i historijskim razvojem od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine, te isti sadrži politiku korištenja zemljišta i usmjerava razvoj funkcija i djelatnosti na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine. Stoga je Federalno ministarstvo prostornog uređenja intenziviralo aktivnosti na pripremi i izradi Prostornog plana Federacije Bosne i Hercegovine za period 2008.-2028. godine.

Ugovor je potpisan nakon provedene procedure javnog poziva za međunarodni ograničeni postupak s pretkvalifikacijom, koji je objavljen 22.10.2007. godine. U postupku pretkvalifikacije su bila četiri kvalifikovana kandidata kojima je upućen poziv za dostavu ponude. Od četiri pristigle ponude Komisija za izbor najpovoljnijeg ponuđača, a na osnovu utvrđenih kriterija, odabrala je najpovoljnijeg ponuđača Konzorcij koji čine Urbanistički zavod BiH Sarajevo, IPSA d.d. Sarajevo i ECO-Plan Mostar, kaže se u saopćenju Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije