Privode se kraju radovi na fasadi sportske dvorane uz školu "Umihana Čuvidina"

25.05.2020. 08:31 / Izvor: Akta.ba

U naselju Boljakov Potok privode se kraju radovi na fasadi moderne sportske dvorane koja se gradi uz školu Umihana Čuvidina.

U naselju Boljakov Potok privode se kraju radovi na fasadi moderne sportske dvorane koja se gradi uz školu „Umihana Čuvidina“.

U sklopu ovog impozantnog objekta izgrađen je dodatni broj učionica, a u njemu će biti smješetno i obdanište kapaciteta za boravak oko 120 djece, ambulanta porodične medicine, podzemne garaže, fitnes centar i drugi prateći sadržaji.

Kako je potvrdila Nejra Tatlić, predstavnica izvođača radova, firme Eko-Teh d.o.o. u toku je montaža sanitarnih elemenata, kao i postavljanje fasade s južne strane objeka, postavljanje ograda na terasama i fina montaža elektroinstalacija.

"Uporedo sa navedenim radovima, počinjemo izgradnju protivpožarnog stepeništa i podopolagačke radove. Završeni su unutrašnji radovi, postavljena bravarija i staklene prizme, kao i grubi fasaderski radovi, a preostalo je još da se uradi istočni dio fasade, i još neki fini radovi", izjavila je Tatlić.

Radi se o jednom od najznačajnijih kapitalnih projekata Općine Novi Grad, planiranih Programom „Novi Grad 2020“, čijom realizacijom će učenici jedne od najvećih škola u Kantonu Sarajevo dobiti bolje uslove za odvijanje nastavnog procesa, a stanovnici naselja nove sadržaje.

Vrijednost projekta je oko 5,1 milion KM, a finansira ga Općina Novi Grad Sarajevo uz podršku Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije