Akta.ba na gradilištu Buroj Ozone: Izgrađeno tek nekoliko kuća, grade i jezero

20.05.2019. 12:04 / Izvor: Akta.ba
Buroj Ozone
OTVORI GALERIJU

Četiri godine, nakon što je u Trnovu najavljena izgradnja najvećeg turističkog projekta u jugoistočnoj Evropi, "Buroj Ozone" ništa spektakularno se nije desilo.

Četiri godine, nakon što je u Trnovu najavljena izgradnja najvećeg turističkog projekta u jugoistočnoj Evropi, "Buroj Ozone" ništa spektakularno se nije desilo. Kamen temeljac je postavljen 2016. godine, a do danas je izgrađeno tek nekoliko kuća koje još uvijek nisu za upotrebu.

Ekipa poslovnog portala Akta.ba je posjetila gradilište koje je trebalo biti najveće u regiji i od kojeg je trebao profitirati veliki broj bh. kompanija. Stanje na terenu ne izgleda ni približno najavljenom.

Radovi se izvode, međutim oko gradilišta nema ograde, kao i natpisa sa početkom i rokom izgradnje projekta.

U toku je izgradnja restorana i jezera.

Podsjećamo, investitor ovog projekta je Buroj Property Development Dubai koja je u BiH pokrenula dvije kompanije BUROJ INTERNATIONAL GROUP d.o.o. Trnovo i Ozone 3 putem kojih vrši realizaciju projekta. Vrijednost najavljenog projekta je 4,5 milijarde KM.

Projekat su tokom četiri godine obilježile mnoge negativne priče, međutim investotora nije pokolebalo da najavi u medijima da će tokom 2019. godine gosti stalno boraviti u Buroju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije