Njemački "Pass" otvorio proizvodni pogon u Bijeljini: Cilj 1100 zaposlenih

05.09.2019. 14:30 / Izvor: Akta.ba

Filijala kompanije "Pass" u Bijeljini od danas je bogatija za proizvodnu halu površine 11.000 kvadratnih metara.

Filijala kompanije "Pass" u Bijeljini od danas je bogatija za proizvodnu halu površine 11.000 kvadratnih metara, čime je dostignuto ukupno 16.000 kvadratnih metara korisnog prostora u vlasništvu ove firme u Bijeljini.

"Ostaje nam još da završimo izgradnju upravne zgrade i time ćemo zaokružiti trenutne potrebe za radnim prostorom za naše radnike. Trenutno zapošljavamo 550, od prošle godine primljeno je oko 350 radnika, a cilj nam je da dostignemo broj od 1100 zaposlenih. Očekujemo podršku od strane Vlade, pogotovo imajući u vidu da naša cjelokupna proizvodnja ide u izvoz", izrazio je svoje očekivanje direktor Rado Maletić.

Otvaranju nove proizvodne hale u Ljeskovcu prisustvovao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković koji je istakao da su preduzeća poput bijeljinskog "Passa" važni nosioci razvoja Republike Srpske.

 

"Od većinskog njemačkog vlasnika ove kompanije smo čuli da postoji mogućnost da se proizvodni pogoni, koji su sada uglavnom u Poljskoj, budu postepeno preseljeni u RS. Naš interes je da zaposlimo stanovništvo, a njihov da ostvare profit i nadam se da će „Pass“ nastaviti sa širenjem proizvodnih kapaciteta kod nas", istakao je predsjednik Vlade.

"Ova kompanija već godinama ispunjava svoje poslovne planove i, što se tiče Grada, neće imati ni jednu prepreku da tako i nastavi. Lokalna samouprava, u okviru svojih nadležnosti, maksimalno podržava „Pass“ i druga preduzeća u Semberiji, a slično očekujemo i od Vlade, jer nam je zajednički cilj zapošljavanje stanovništva i razvoj ekonomije", poručio je gradonačelnik Mićić na svečanosti u Ljeskovcu.

Kompanija "Pass" proizvodi auto-dijelove za poznate svjetske kompanije, među kojima su "BMV"i "Volvo", a u asortimanu proizvoda je nekoliko tipova cjevčica za protok tečnosti i vazduha, provlačenje kablova i pritisak.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije