Ko će graditi poslovno-stambeni objekat iza pijace Markale?

11.12.2019. 14:30 / Izvor: Akta.ba
Ko će graditi poslovno-stambeni objekat iza pijace Markale?

Jedanaest prizemnih privremenih objekata u ulici Dženetića čikma u Sarajevu, koji se nalaze iza pijace Markale, uskoro će biti srušeni.

Jedanaest prizemnih privremenih objekata u ulici Dženetića čikma u Sarajevu, koji se nalaze iza pijace Markale bit će srušeni 16. decembra 2019. godine, najavljeno je iz Općine Stari Grad.

Općina Stari Grad Sarajevo donijela je rješenje o rušenju privremenih poslovnih objekata jer je urbanističko-građevinski inspektor utvrdio da su istekle urbanističke saglasnosti i odobrenja za njihovo postavljanje.

Na ovoj lokaciji zainteresovani investitor, koji je već vlasnik jednog dijela zemljišta u Ulici Sime Milutinov, planira izgradnju poslovno-stambenog objekta.

Kako Akta.ba saznaje iz katastra nekretnina, vlasnik tog zemljišta je firma T.P. Marketi čiji je vlasnik Amko komerc d.o.o. Sarajevo od 2006. godine iz koje nisu željeli komentirati planove sa ovim    zemljištem.

 

Inače, investitor privremenih kioska bio je Medžlis Islamske zajednice Sarajevo, ali je zemljište na kojem se oni nalaze u vlasništvu Općine Stari Grad. 

Tako će u budućem objektu Općina Stari Grad, kao sadašnji vlasnik dijela zemljišta, imati 16 poslovnih prostora u svom vlasništvu.

Ti prostori će se izdavati zainteresovanim zakupcima, a u skladu sa Odlukom o dodjeli u zakup poslovnih zgrada i poslovnih prostora Općine Stari Grad Sarajevo i rasporedu poslovnih djelatnosti, što će Općini osigurati trajne prihode što do sada nije bio slučaj.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije