U Prnjavoru počinje izgradnja fudbalskog stadiona po projektu 'Fifa gol'

Investicije / PROJEKTI

U Prnjavoru počinje izgradnja fudbalskog stadiona po projektu "Fifa gol"

Izgradnja prvog fudbalskog terena sa vještačkom travom u Prnjavoru, po projektu 'FIFA gol' vrijednom oko 500.000 KM, trebala bi da počne za petnaestak dana.

09.06.2020. 15:11 / Izvor: SRNA

„Izgradnja prvog fudbalskog terena sa vještačkom travom u Prnjavoru, po projektu 'FIFA gol'  vrijednom oko 500.000 KM, trebala bi da počne za petnaestak dana“, rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske /FS RS/ Vico Zeljković.

Zeljković kaže da je na sinoćnjem sastanku sa rukovodstvom opštine Prnjavor postignuta saglasnost  da se u narednom periodu pronađe model za izgradnju još jednog terena, dok opština Prnjavor  ima planove i za izgradnju drugih pratećih sadržaja kod samog budućeg sportskog centra.

„Sada je potrebno pronaći finansijska sredstva za realizaciju cijelog projekta jer će izgradnja jednog takvog centra poslužiti i budućim generacijama koje tek dolaze“ , izjavio je on.

Zeljković je izrazio nadu da će Fudbalski klub /FK/ „Ljubić“ iz Prnjavora uspjeti da ispuni sve uslove koji su pred njega postavljeni kako bi nakon poziva da igra u Prvoj ligi dobio zeleno svjetlo da zaigra u ovom elitnom takmičenju Republike Srpske.

„Nakon pandemije virusa korona odučili smo se da reorganizujemo sve lige unutar Saveza.  Komisija FS RS će narednih dana posjetiti Prnjavor i ostale lokalitete koji su aplicirali ili dobili pozivnicu za učešće u Prvoj ligi i procijeniti ko ispunjava uslove. Očekujemo da ćemo do kraja ovog mjeseca izaći sa imenima klubova koji će igrati Prvu ligu Republike Srpske“, kaže Zeljković.

On je istakao da će Savez u narednih nekoliko dana pokušati iznaći način da pomogne svim klubovima unutar svih liga u Srpskoj, da se olakša rad klubova tako što će se direktno uticati na smanjenje troškova kotizacije i troškova službenih lica.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš zahvalio je Fudbalskom savezu što je prepoznao Prnjavor  kao sredinu gdje fudbal ima perspektivu.

„U poslovno –  turističkoj zoni Prnjavor u ovoj godini biće izgrađen fudbalski teren sa vještačkom travom, a pripremne radove izvodiće preduzeće ‘Gradip’ iz Prnjavora. Na sastanku sa predstavnicima FS RS razgovarali smo i da u okviru ovog sportskog kompleksa treba da bude izgrađen još jedan fudbalski teren sa atletskom stazom, kao i sadržajima i za druge sportske discipline“, rekao je on.

Tomaš je zahvalio i FK „Ljubić“ na velikom napretku koji je evidentan u poslednje 3,5 godine kako u infrastrukturi kluba tako i u kadrovskom napretku, posebno u radu sa mlađim selekcijama.

„Danas sa ponosom možemo reći da je ‘Ljubić’ vraćen na stare puteve slave zahvaljujući čemu je iz FS RS stigla pozivnica da se klub izjasni da li ima kapacitete i želju da od naredne tekmičarske sezone  bude član Prve lige. Iz Prnjavora je otišao pozitivan odgovor i sada je na nama svima da predano radimo na stvaranju svih potrebnih uslova“ , kaže Tomaš.

Zeljković i Tomaš prisustvovali su i sinoćnjoj izbornoj skupštini Opštinskog fudbalskog saveza Prnjavor na kojoj je za predsjednika izbran Zoran Deket, aktuelni predsjednik prnjavorskog „Ljubića“.

Skupštini je prisustvovao i predsjednik Područnog fudbalskog saveza /PFS/ Gradiška Miloš Brkić.

Uručeni su i priznanje za najboljeg igrača PFS Gradiška Aleksandru Žižku iz FK „Ljubić“ , načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš dobio je zahvalnicu za razvoj fudbala na području PFS Gradiška, a  nagrada “Veliko srce”  pripala je KMF “Obilić” iz Prnjavora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije