Završetak izgradnje gasovoda u općini Centar

02.09.2020. 15:48 / Izvor: Akta.ba
Završetak izgradnje gasovoda u općini Centar

Ajnadžić je ranije potpisao ugovor sa predstavnicima Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Sarajevogas" na osnovu kojeg je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 95.015 KM za realizaciju ovog projekta.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je zajedno sa v.d. direktorom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Sarajevogas" Ibrahimom Karahodžićem u srijedu 2. septembra 2020. godine ozvaničio završetak projekta izgradnje distributivne gasne mreže u ulici Svetozara Ćorovića.

Podsjećamo, Ajnadžić je ranije potpisao ugovor sa predstavnicima Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Sarajevogas" na osnovu kojeg je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 95.015 KM za realizaciju ovog projekta.

Izvršni direktor za razvoj i marketing Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Sarajevogas" Nusret Palavra objasnio je tehničke detalje projekta.

"Kako je projektom bilo i predviđeno, izgrađena je nova distributivna gasna mreža u dužini od oko 700 metara. Realizacijom ove faze projekta stvoreni su uslovi za proširenje gasne mreže u okolnim naseljima, koje će se u sljedećim fazama realizacije povezati sa izgrađenim gasovodima", pojasnio je Palavra.

Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog okončanja radova, te naglasio da će u narednom periodu projekat gasifikacije na području općine Centar biti nastavljen.

"Završetkom realizacije ovog projekta sva domaćinstava u Ulici Svetozara Ćorovića dobila su mogućnost da se priključe na gasovodnu mrežu. Na ovome se nećemo zaustaviti, a u narednom periodu planiramo gas dovesti do Nahorevskih brda, što je veoma značajan iskorak kada je u pitanju gasna infrastruktura. Lokalna zajednica i postoji kako bi osluškivala potrebe stanovnika i uvažavala njihove zahtjeve, a jedan od njih bio je upravo gasifikacija", naglasio je Ajnadžić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije