Adrenalinski park u Pionirskoj dolini otvara vrata naredne sedmice

17.09.2020. 08:27 / Izvor: Akta.ba
Adrenalinski park u Pionirskoj dolini otvara vrata naredne sedmice

Adrenalin park, čiju je izgradnju u Pionirskoj dolini finansirala Općina Centar, prostire se na ukupno 2.500 metara kvadratnih.

Samo nekoliko dana ostalo je da prava adrenalinska zabava u Pionirskoj dolini u Sarajevu može početi, jer je izgradnja adrenalin parka u potpunosti završena.

Ostalo je samo da se uredi nekoliko sitnih detalja. Ekipa koja će brinuti o posjetiocima, njihovoj sigurnosti i pomagati im da bezbijedno savladaju sve prepreke jutros se okupila u adrenalin parku kako bi prošli potrebnu obuku i certificiranje, jer od druge polovine iduće sedmice s djecom će svakog dana raditi i uživati u adrenalinskim doživljajima, kažu iz KJKP Park Sarajevo.

Adrenalin park, čiju je izgradnju u Pionirskoj dolini finansirala Općina Centar, prostire se na ukupno 2.500 metara kvadratnih. Nudi trostruku zabavu, jer ima umjetnu stijenu za penjanje sa čak četiri polja, veću od 50 kvadratnih metara i višu od šest metara, zip line i adrenalinske staze s preprekama.

Namijenjen je djeci od sedam do 15 godina. Stigla je i sva zaštitna oprema koju će korisnici adrenalin parka koristiti dok savladavaju sve ono što ovaj novi sadržaj Pionirske doline nudi. Adrenalin park u Pionirskoj dolini, prvi je ovakve vrste u centru grada, a nalazi se na lijevoj strani od ulazne kapije popularne zelene oaze.

Kako bi bio što ljepši, osim šarenih boja kojima su sprave ofarbane, izgrađene su i uređene pristupne staze i platoi, a dodatnu zaštitu nudi drvena ograda uklopljena u prirodni ambijent. Prvog dana otvorenja, koji je planiran u idući četvrtak, tačno u podne pa sve do kraja radnog dana adrenalinska zabava bit će potpuno besplatan za svu djecu, od sedam do 15 godina, koja dođu.

Naravno obavezno je da mališani i u četvrtak, ali i svakog narednog dana budu u pratnji odrasle osobe, da prođu obuku o korištenju zaštitne opreme, da budu u sportskoj odjeći i obući i da slušaju upute osoblja koje radi u adrenalin parku, poručuju iz “Parka”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije