U toku realizacija pete faze sanacije saobraćajnice na Kromolju

17.09.2020. 13:15 / Izvor: Akta.ba
U toku realizacija pete faze sanacije saobraćajnice na Kromolju

Radove u cjelosti finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 174.196 KM.

Radnici građevinske firme "Grakop" iz Kiseljaka početkom ovog mjeseca započeli su realizaciju pete faze sanacije saobraćajnice u Ulici Armije RBiH, i to od skretanja za Nahorevska brda u dužini od 375 metara.

Radove u cjelosti finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 174.196 KM.

Kako je predviđeno projektom, na ovoj saobraćajnici, koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici "Betanija-Šip", prvobitno će biti uklonjeni stari asfalt i tamponska podloga, a zatim i ugradnja novog tamponskog sloja.

Odvodnja površinskih voda, koja je najčešći uzrok propadanja asfaltne površine, biće kao i do sada, riješena slivnicima, dok će podzemne vode biti sprovedene novim drenažnim plastičnim cijevima.

Na kraju radova biće postavljeni novi betonski ivičnjaci u dužini od 375 metara sa jedne strane saobraćajnice, te novi asfalt na cijeloj dionici saobraćajnice.

Za vrijeme izvođenja radova na snazi je odobrenje o izmjeni režima saobraćaja koje je izdalo Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo. Za nadzor projekta je zadužena firma "Energoinvest" d.d. Sarajevo.

Podsjećamo da je Općina Centar također finansirala i prethodne četiri faze sanacije ove saobraćajnice za šta je izdvojila oko 588.000 maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije