Pionirska dolina dobila adrenalinski park

25.09.2020. 09:03 / Izvor: Akta.ba
Pionirska dolina dobila adrenalinski park
OTVORI GALERIJU

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić ističe da je adrenalin park poklon Općine njenim najmlađim stanovnicima.

Rekreativno zabavni centar i zoološki vrt "Pionirska dolina" od danas je bogatiji za adrenalinski park za djecu od sedam do 15 godina, koji se prostire na 2.500 metara.

Kako je kazao Edin Abdurahmanović, direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Park" koje upravlja Pionirskom dolinom, adrenalinski park čija je ukupna vrijednost vrijednosti 46.000 KM sadrži stijenu za penjanje, zipline i stazu s preprekama.

Naglašava da će Pinirska dolina uskoro biti bogatija u za novu životinjsku vrstu, a radi se o majmunima gibonima koji trebaju stići iz Slovenije, a čija je nastamba već izgrađena.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić ističe da je adrenalin park poklon Općine njenim najmlađim stanovnicima.

"Naši najmlađi sugrađani ovdje mogu razvijati svoje fizičke, motoričke i kondicione sposobnosti", kazao je Ajnadžić.  

U okviru otvorenja adrenalinskog parka, Ajnadžić je uručio Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću "Park" ključeve teretnog vozila s hidrauličnom korpom.

Abdurahmanović ističe da će vozilo biti od velike pomoći uposlenicima preduzeća koji u sklopu svog djelovanja obavljaju 13 aktivnosti, među kojima su podsijecanje i njega stabala, te briga o rasvjeti u Kantonu Sarajevo.

Ajnadžić naglašava da će ovom donacijom biti značajno povećana operativnost i funkcionalnost KJKP „Park“, posebno u segmentu podsijecanja i njege stabala.  

Ekipa preduzeća Park, koja će koristiti vozilo s kranom za rad na visinama, čini i dio tima Štaba civilne zaštite Općine Centar. Rad ove jedinice u vrijeme vremenskih nepogoda, ali i vanrednih okolnosti uz novu opremu i mehanizaciju će biti značajno olakšan i efikasniji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije