Počeli radovi na rekonstrukciji raskrsnice u kružni tok na Šipu

06.10.2020. 08:29 / Izvor: Akta.ba
Počeli radovi na rekonstrukciji raskrsnice u kružni tok na Šipu

Vrijednost ugovora je 668.782,98 KM, a rok izvođenja radova je 90 kalendarskih dana.

Na Šipu, na lokalitetu između benzinske pumpe i salona Hyundai Auto BH d.o.o., jučer su počeli radovi na rekonstrukciji raskrsnice u kružni tok na Šipu, sa izmještanjem dijela Ulice Alipašina - I faza.

Početku radova zajedno sa predstavnicima JP Ceste Federacije BiH, u ime Općine Centar prisustvovali su načelnik Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, vijećnik Ahmed Gerin, pomoćnik za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samir Šehović i saradnici.

Podsjećamo, u prisustvu načelnika Općine Centar, Nedžada Ajnadžića, ugovor o izvođenju radova ranije su potpisali direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić i predstavnik izvođača, konzorcija u sastavu PBP d.o.o. Konjic i Demus d.o.o. Sarajevo.

Vrijednost ugovora je 668.782,98 KM, a rok izvođenja radova je 90 kalendarskih dana. Ugovor će se finansirati iz vlastitih sredstava JP Ceste FBiH, a Općina Centar je ranije izdvojila 40.000 maraka za izradu projektne dokumentacije.

Načelnik je istakao značaj realizacije ovog projekta za lokalnu zajednicu, a nakon višegodišnjih inicijativa stanovnika, ne samo naselja Šip, nego i šire.

"Realizacija ovog projekta će, siguran sam, riješiti dugogodišnje probleme saobraćajnih gužvi na ulazu u glavni grad. Jedan od najvećih problema stanovnika ovog naselja su velike saobraćajne gužve posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima na raskrsnici ulica Alipašina i Branilaca Šipa. Izvođenje radova na rekonstrukciji raskrsnice u kružni tok na Šipu, sa izmještanjem dijela Ulice Alipašina neće uticati na odvijanje saobraćaja", pojasnio je Ajnadžić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije