Na Sokocu od 2. novembra počinje utopljavanje zgrade vrtića i općine

26.10.2020. 13:21 / Izvor: SRNA
Na Sokocu od 2. novembra počinje utopljavanje zgrade vrtića i općine

Na Sokocu će 2. novembra, početi rekonstrukcija fasade i spoljašnje stolarije na zgradi opštine i objektu Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, ukupne vrijednosti više od 600.000 KM.

Na Sokocu će u ponedjeljak, 2. novembra, početi rekonstrukcija fasade i spoljašnje stolarije na zgradi opštine i objektu Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, ukupne vrijednosti više od 600.000 KM.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je novinarima, nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima subjekata koji učestvuju u projektu, da će zahvaljujući UNDP-ovom programu energetske efikasnosti biti riješeno utopljavanje ova dva objekta i smanjeni troškovi zagrijavanja.

Prema njegovim riječima, u sprovođenje ovog projekta uključeni su UNDP, Svjetska banka, Ministarstvo prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske i lokalna uprava na Sokocu, koja je pripremila potrebnu dokumentaciju.

On je naveo da će na objektu sokolačkog vrtića biti postavljena topla fasada, zamijenjena fasadna stolarija, saniran krov, a potom će se raditi na sanaciji mašinskog dijela mreže za grijanje, dok će na zgradi opštine biti postavljena topla fasada i zamijenjena fasadna stolarija.

Inženjer iz UNDP-a Zlatko Bilalović naglasio je da je riječ o projektu putem kojeg se investiranjem radi na očuvanju energije.

Direktor i vlasnik firme fočanske "Tehnogradnja" Savo Milovanović istakao je da je ovoj firmi povjeren posao na rekonstrukciji fasade na zgradi opštine i vrtića na Sokocu.

Milovanović je najavio da će radovi početi 2. novembra i da će uraditi koliko im vremenske prilike omoguće.

Odgovorni rukovodilac za izvođenje radova u "Marvelu" sa Pala Radenko Mojsilović naglasio je da je zadatak te firme u ovom projektu da u koordinaciji sa "Tehnogradnjom" zamijeni stolariju na zgradi opštine i vrtića na Sokocu.

Mojsilović je rekao da ovaj dio radova finansira Ministarstvo za prostrono uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srspke i izrazio nadu da će "Marvel" u toku naredne sedmice završiti veći dio radova na zamjeni stolarije, a potom će se baviti unutrašnjim popravljanjem.

Direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Biljana Kosorić istakla je da je utopljavanje neophodno zbog djece koja borave u ovoj, jednoj od najznačajnijih ustanova za lokalnu zajednicu.

Kosorićeva je izjavila da je objekat vrtića izgrađen prije gotovo 40 godina, ima oko 1.500 metara kvadratnih korisne površine i u njemu boravi 135 mališana u šest vaspitno-obrazovnih grupa. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije