Počela izgradnja vodovodne mreže u Donjem Čajdrašu

10.11.2020. 12:14 / Izvor: Akta.ba
Počela izgradnja vodovodne mreže u Donjem Čajdrašu

JP ViK d.o.o. Zenica je započelo radove na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u dijelu naselja Donji Čajdraš.

JP ViK d.o.o. Zenica je započelo radove na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u dijelu naselja Donji Čajdraš. Projekat obuhvata izgradnju vodovodne  linije ukupne dužine 850 metara te sedam vodomjernih okana. Nova vodovodna linija će u dužini od 450 metara biti izgrađena od nodularnog liva DN 80, a preostali dio od PEHD cijevi DN 63. Trasa počinje kod objekta područne škole u Čajdrašu a završava na kraju betonskog puta u naselju. Radove na izgradnji cjevovoda vlastitom mehanizacijom i radnom snagom izvodi Javno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Zenica. Ukupna vrijednost investicije  iznosi 106.470,00 KM.

Proširenje gradske vodovodne mreže na područje Donjeg Čajdraša će biti moguće zahvaljujući rekonstrukciji distributivnog cjevovoda od naselja Čajdraš do raskrsnice puta za Lokvine ukupne dužine cca 2.200 m s pripadajućim čvorištima, a koja se realizuje u okviru tendera broj 9 međunarodnog projekta Vodosnabdijevanje i odvodnja otpadnih voda Bosna i Heregovina II – komponenta Zenica.

Izgradnjom vodovodne mreže u Donjem Čajdrašu stvorit će se uslovi za proširenje distributivne gradske mreže na ovo naselje i po prvi puta priključenje mještana ovog kraja na gradski sistem vodosnabdijevanja. Na taj način će konačno biti kvalitetno riješeno pitanje snabdijevanja pitkom vodom 24 domaćinstava koja se vodom snabdijevaju iz lokalnog vodovoda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije