U Ulici Danijela Ozme umjesto parkinga uređuje se prostor za pješake i odmor

01.12.2020. 11:37 / Izvor: Akta.ba
U Ulici Danijela Ozme umjesto parkinga uređuje se prostor za pješake i odmor

Posljednji projekat u okviru kampanje vraćanja javnih površina pješacima realizuje se u Ulici Danijela Ozme.

U proteklom periodu Općina Centar Sarajevo realizovala je niz projekata gdje su javne površine, uzurpirane vozilima, očišćene i vraćene pješacima.

Razlog za ove aktivnosti je sve veći problem parkiranih vozila na mjestima predviđenim za pješake, ali i obezbjeđivanje većeg broja prostora za odmor i rekreaciju.

Da podsjetimo, u proteklom periodu od parkiranih vozila su oslobođeni prostori ispred Pozorišta mladih gdje je izgrađen i uređen Trg Jurislav Korenić, prostor u Ulici Koševo gdje je umjesto parkinga izgrađen Park Svjetlosti, prostor na spoju ulica Hiseta-Valtera Perića i Hamze Hume, prostor na spoju ulica Maršala Tita-Alipašina-Kranjčevićeva...

Posljednji projekat u okviru kampanje vraćanja javnih površina pješacima realizuje se u Ulici Danijela Ozme.

Na ovom lokalitetu, u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, Općina Centar je na osnovu rješenja Ministarstva saobraćaja KS započela projekat uređenja manje površine na kojoj će se, umjesto parkiranih vozila, ubuduće nalaziti klupe i parkovski mobilijar.

Bitno je napomenuti da je Općina Centar sve navedene projekte započela na osnovu zahtjeva građana koji su tražili da se u centralnoj gradskoj općini obezbijedi veći broj zelenih i javnih površina za naše sugrađane, a posebno najmlađu populaciju. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije